loader
Foto

„Calea Eroilor” de Constantin Brâncuși, în Patrimoniul UNESCO: Eveniment cultural la Tg. Jiu

Pe TVR3 duminică, 28 iulie, de la ora 19.00, ați urmărit o transmisiune directă din Târgu Jiu. Mai multe trupe de artiși au celebrat acceptarea în patrimoniul UNESCO a operelor lui Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu.

 

Ansamblul monumental „Calea Eroilor”, alcătuit din operele sculptorului Constantin Brâncuși, a fost inclus în Patrimoniul UNESCO. Ansamblul este alcătuit din operele „Masa Tăcerii”, „Aleea Scaunelor”, „Poarta Sărutului” și „Coloana fără sfârșit”, realizate de Constantin Brâncuși în perioada 1935-1938, la propunerea Ligii Naţionale a Femeilor din judeţul Gorj de a realiza o „Coloană” în cinstea eroilor căzuți în Primul Război Mondial.

Duminică, 28 iulie, de la ora 19.00, în Parcul Coloanei fără Sfârșit, spectacolul susținut de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului" celebrează acceptarea în patrimoniul UNESCO a operelor lui Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu. Dirijorii Ansamblului „Doina Gorjului" sunt Florin Chirițoiu și Aurel Blondea. Puteți urmări acest moment artistic în direct pe TVR3.

(w882) Coloana fa

În continuarea serii, de la ora 21.20, sunteți invitați la spectacolul de teatru - dans „Zborul", al actorilor Teatrului „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Regia, coregrafia, scenariul, light design sunt semnate de Ștefan Lupu.

Sculptorul Constantin Brâncuși (1876 - 1957) a urmat Şcoala de Arte şi Meserii din Craiova, Şcoala de Belle-Arte din Bucureşti, apoi a plecat la Paris, unde a fost admis la École Nationale Supérieure des Beaux-Arts.

Mai multe despre Constantin Brâncuși puteți citi aici.

***

TVR Craiova

Producător: Laura Constantinescu

Transmisiune directă din Târgu Jiu, pe TVR3, duminică, 28 iulie, de la ora 19.00.

2:00 Dăruieşte Românie! (R)

* Carmen Târnoveanu vă provoacă să dăruiți Românie, în fiecare Saptamana pe TVR 3.

Parada tuturor artiștilor români se vede acum la TVR 3, în emisiunea Dăruiește Românie! în care vom promova oamenii talentați ai României, de peste tot din țară și din străinătate.

Regizor tv Manuela Apostol

Moderator, producător Carmen Târnoveanu

(Reluare)

3:30 Din arhiva TVR (R)

*Best of

*Emisiunea "Din arhiva TVR" vă invită să vă bucurați de o serie de întâlniri memorabile cu oameni excepţionali, oameni care au lăsat ceva în urma lor, în teatru, în artă, în literatură, în muzică, în toate domeniile culturale.

Astfel, fiecare ediție a emisiunii vă aduce un strop de cultură, însă acel strop fără de care viaţa fiecăruia ar fi lipsită de substanţă. Şi nu în ultimul rând, cuprinde momente memorabile din Arhiva de Aur a Televiziunii Române, aceasta cutie cu amintiri unde timpul încetează să mai curgă.

Producător Irninis Miricioiu

(Reluare)
 
 La Drânceni

La Drânceni

publicat: vineri, 06 septembrie 2024

În apropiere de Prut, în județul Vaslui, Ansamblul „Plaiurile Prutului” din Drânceni păstrează folclorul autentic și duce mai departe tradițiile ...

Violoncelul, dragostea mea

Violoncelul, dragostea mea

publicat: joi, 05 septembrie 2024

Vă invităm să aflați de ce muzica e uneori frumusețe și întotdeauna transpirație. Veți putea ști aproape totul despre cel mai mare și cel mai ...

Turist în Munții Vrancei

Turist în Munții Vrancei

publicat: miercuri, 04 septembrie 2024

Un loc mirific, cu peisaje fermecătoare și oameni care păstrează tradiții străvechi. În satul de vacanță din comuna Năruja vizităm un centru de ...

 

#tvr3