loader
Foto

„Picătura de cultură": Expoziția „Divers/Similar” și refrene interbelice| VIDEO

O pauză cu arte vizuale și muzică ne-a propus emisiunea „Picătura de cultură", pe TVR3, vineri, 25 august, în ediția redifuzată de la ora 13.30 și pregătită de TVR Tg. Mureș.

 

Picătura de cultură

Expoziția unicat „Divers/Similar” a Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Tîrgu Mureș, a fost prezentată, recent, la Roma. Aceeași expoziție a putut fi admirată ulterior și acasă pe simezele Galeriei „Art Nouveau” din Tg. Mureș.

(w882) Expo diver

Este prima expoziție de asemenea anvergură în care 45 de artiști vizuali mureșeni au participat cu cele mai reprezentative lucrări în două spații româno-maghiare din Italia. Evenimentul a marcat colaborarea dintre Filiala Târgu Mureș a Uniunii Artiștilor Plastici și Accademia di Romania in Roma, ce aparține de Institutul Cultural Român și Accademia d’Ungheria in Roma. Expoziția de artă modernă contemporană „Divers/Similar” a acoperit o paletă largă de arte vizuale: pictură, sculptură, grafică, textile, mediaprint, sticlă și ceramică.

(w882) Expo diver

Ideea proiectului „Diversi/Simili” s-a născut în 2020 și îi aparține președintei UAP Tîrgu Mureș, Mana Bucur, care și-a propus să arate publicului italian creativitatea mureșenilor care activează în domeniul artelor vizuale și să ofere o panoramă cât mai cuprinzătoare a tendințelor actuale în artele plastice din acest centru cultural european.

(w882) Mana

Muzica românească din perioada interbelică își păstrează farmecul și trece de fiecare dată proba timpului. Cântecele fredonate de bunicii noștri și interpretate de Cristian Vasile, Maria Tănase, Jean Moscopol și mulți alții sunt acum preluate de artiști tineri care au înțeles că, cel puțin muzical, anii 20-30 din secolul XX au reprezentat cea mai frumoasă perioadă a Bucureștiului. Unul dintre aceștia este cântăreața și actrița Irina Sârbu, „un fenomen artistic”, după cum o caracterizează dirijorul Radu Popa.

(w882) Irina

La prima colaborare cu orchestra Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș, artista a propus un program cu melodii din Bucureștiul de altădată, mici bijuterii muzicale încărcate de amintiri și cu parfum de epocă.

(w882) Irina

***

TVR Tg. Mureș

Producător și realizator: Petronela Moraru

9:00 Ziua buna de la Iasi (R)

*Studioul teritorial Iaşi(simultan TVR Iasi)

*Unim romanii peste Prut

Moderatori Raluca Aftene & Laura Lucescu

Producător Gabriela Baiardi

Transmisiune directă

(Reluare)

9:55 Teleshopping-Publicitate

 
Violoncelistul Adrian Naidin, baritonul Lucian Petrean și scriitorul Dan Mircea Cipariu continuă spectacolul pe scena “Dăruiește Românie!”

Carmen Târnoveanu vă așteaptă sâmbătă, 11 mai, de la ora 13:30, la TVR3, la o ediție inedită a emisiunii „Dăruiește Românie!”, alături de ...

Muzică fără frontiere | VIDEO

Muzică fără frontiere | VIDEO

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Spectacolul vieții a continuat și miercuri, 8 mai,  la "Ziua bună de la Iași". Moderatoare - Laura Lucescu, Raluca Aftene

„Caligula

În 1944, piesa de teatru „Caligula" a fost publicată la Gallimard. Această „tragedie a inteligenței” în patru acte are premiera pe 26 septembrie ...

 

#tvr3