loader
Foto

„Dăruieşte Românie!” într-un spectacol care încheie sezonul 6, la TVRi

Carmen Târnoveanu v-a invitat pe 23 iulie, de la ora 21:00, la TVRi şi online pe TVR+, alături de Felicia Filip, Ovidiu Lipan Țăndărică, Nancy Brandes, Adrian Naidin, Dora Gaitanovici, Schimbul 3 by Adi Ordean, Csongor Kicsi şi Raluca Aldea.

 

Carmen Târnoveanu
Dăruiește Românie!

Emisiunea „Dăruieşte Românie!”, difuzată la TVR Internaţional, vineri, de la ora 21:00, la invitaţia Fundaţiei World Vision, a fost, pe parcursul sezonului 6, Ambasador al Copiilor de Pretutindeni.

Astfel, în cadrul emisiunii Dăruieşte Românie!, a fost prezentat şi promovat programul educaţional „Vreau în clasa a 9-a”, care sprijină educaţia copiilor proveniţi din familii cu posibilităţi materiale reduse. În fiecare ediţie a emisiunii Dăruieşte Românie!, telespectatorii au avut ocazia să cunoască copii excepţionali, bursieri ai programului „Vreau în clasa a 9-a”, de la care au aflat cele mai emoţionante poveşti despre ambiţie, perseverenţă, reuşită. Aceşti copii buni şi talentaţi, cu pasiuni precum arta plastică, teatrul, muzica, dansul sau atletismul, provin din comunităţi sărace din mediul rural, acolo unde a merge la liceu nu depinde doar de note, ci mai ales de aspecte precum situaţia financiară a familiei sau distanţa până la şcoală.

Felicia Filip, Ovidiu Lipan Țăndărică, Nancy Brandes, Adrian Naidin, Dora Gaitanovici, Schimbul 3 by Adi Ordean, Csongor Kicsi şi Raluca Aldea au urcat pe scenă pentru fapte bune şi educaţie.

(w882) felicia fi

Dacă investeşti în educaţie, poţi să fii sigur de felul în care vei arăta peste timp, a spus soprana Felicia Filip care, în calitate de manager al Operei Comice pentru Copii, invită publicul emisiunii la o întâlnire cu o parte dintre artiștii Operei Comice pentru Copii, care, la rându-le, au jucat în spectacolul faptelor bune.

Ovidiu Lipan Țăndărică şi Nancy Brandes au împărtăşit poveşti de ţinut minte dintr-o biografie care amprentează definitiv istoria muzicii românești. De altfel, acestea sunt poveştile pe care le-am adus aproape de copiii înscriși în programul „Vreau în clasa a 9-a”, pe parcursul întâlnirilor cu românii de pretutindeni, din fiecare seară de vineri, de la ora 21:00, la TVR Internaţional.

(w882) schibul 3

Copiii români din comunităţile de români din străinătate s-au înscris în echipa binelui, bucuroşi să-i cunoască pe copiii beneficiari ai programului „Vreau în clasa a 9-a, la fel și românii din străinatate care s-au înscris în programul de mentorat al Fundaţiei World Vision.

„Le mulţumesc tuturor artiştilor care au fost  împreună cu noi în fiecare seară de vineri, în emisiunea „Dăruieşte Românie!” pentru că au fost de acord să urce pe scenă pentru copiii din programul educaţional „Vreau în clasa a 9-a, al Fundaţiei World Vision, care îşi propune să sprijine educaţia copiilor proveniţi din familii cu posibilităţi materiale reduse. Proiectul vizează strângerea de fonduri din care vor fi acordate burse lunare pentru continuarea studiilor de liceu, cu ajutorul românilor de pretutindeni.” (Carmen Târnoveanu, prezentatorul şi realizatorul emisiunii)

(w882) carmen tar

În acord cu misiunea sa publică, canalul internaţional al Televiziunii Române încurajează şi susţine astfel, accesul la educaţie al copiilor harnici şi talentaţi, cu rezultate şcolare bune, dar care au neşansa de a proveni din comunităţi sărace. Susţinând educaţia, susţinem împreună viitorul copiilor români de pretutindeni şi viitorul României.

Conturile şi toate informaţiile necesare pentru donaţii de regăsesc pe site-ul Fundaţiei World Vision România.

(w882) daruieste

***

Despre programul ”Vreau în clasa a 9-a”:

Programul „Vreau în clasa a 9-a” îi ajută pe copiii lipsiţi de posibilităţi materiale din şase judeţe (Dolj, Vâlcea, Cluj, Iaşi, Vaslui şi Ialomiţa), oferindu-le burse lunare care acoperă nevoi de bază, donaţii materiale (rechizite, echipamente electronice, alimente etc.), precum şi participarea la programe de educaţie formală (meditaţii) şi non-formală, consiliere vocaţională, programe de internship şi stagii de practică oferite de companiile partenere, voluntariat şi implicare civică, activităţi de mentorat și activităţi culturale.

(w882) daruieste

În prezent, în program sunt înscrişi 860 de copii din aproape 90 de licee. Sfârşitul clasei a VIII-a este unul dintre „pragurile” la care se înregistrează, în special în mediul rural, cele mai ridicate rate ale abandonului şcolar.

11:00 Toţi împreună

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Cluj

Producător Feketelaki Tibor

Transmisiune in regim de direct

12:50 Teleshopping-Publicitate

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3