loader
Foto

Festivalul „Johnny Răducanu” şi Ramona Horvath & Nicolas Rageau

Sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 22.00, la TVR 3, Doru Ionescu vă invită să urmăriți „Remix” jazz.

 

Remix

Prima rubrică a emisiunii se constituie într-un altfel de reportaj la un important festival de jazz brăilean, de altfel, ilustrat în mai multe emisiuni TVR.

(w882)

Echipa „Remix”, prezentă şi în juriul concursului internaţional, nu putea rata ocazia pentru a-l omagia încă o dată pe marele promotor al jazzului în România, Johnny Răducanu.

(w882)

La fiecare ediţie a festivalului patronat de Consiliul Judeţean Brăila, Michael Creţu - nepotul marelui jazzman, astăzi profesor de contrabas la Manchester - revine în România cu noutăţi.

(w882)

De astă dată, l-am însoţit pe preşedintele juriului brăilean pe urmele familiei sale cu vechime de peste 300 de ani, într-o cercetare inedită pentru Consiliul Culturii din Marea Britanie, în Odaia Vizirului, la conacul domnitorului Alexandru Ipsilanti.

De astă dată, am preferat să ilustrez interviul cu două trupe care au ieşit din făgaşul jazz clasic (spre progressive, psihedelic, rock:) - Fernando Brox Trio şi Tree Tops. De asemenea, în reportaj este prezent marele nostru saxofonist dar şi producător jazz, Nicolas Simion.

(w882)

Pe lângă recitalul cvartetului său, de mare succes, de la finalul manifestării, muzicianul a prezentat la Brăila două discuri spectaculoase pentru istoria genului la noi, sub egida 7 Dreams: unul dedicat lui Johnny Răducanu - „Tribute to Johnny” -, celălalt unui mare clarinetist şi şef de orchestră - „Memorial Alexandru Imre”!

(w882)

A doua rubrică a emisiunii este dedicată unui alt proiect în care a fost implicată echipa „Remix”. După trei discuri în nume propriu, Ramona Horvath - singura şi celebra elevă a celui mai influent muzician român de jazz, Jancy Korossy – duce ştafeta melosului autohton mai departe.

(w882)

Între 14 şi 22 septembrie 2021, în organizarea Asociaţiei pentru Muzică, Artă şi Cultură, cu sprijinul AFCN, pianista stabilită la Paris a parcurs câteva oraşe din România.

(w882)

Turneul a trecut prin Cluj-Napoca, Braşov şi Focşani, finalizând la Muzeul Bucureştilor un concept inedit, sub egida onorantă a Festivalului „George Enescu”.

(w500)

„Impressions de voyage en jazz: Enescu, Ellington, Ravel” a fost realizat cu cel mai constant partener de scenă al Ramonei, contrabasistul Nicolas Rageau, duoul concertând şi susţinând lecţii deschise în siajul unor ample cercetări şi experimente la graniţa muzicii clasice cu jazzul.

O notă aparte pentru festivalul „Classic for Teens” (Ateneul Popular Focşani, coordonat de Mioara Moraru Cristea), evenimentul de la care provine şi majoritatea filmărilor, fără de care reportajul nu era posibil.

(w882)

Producător: Doru Ionescu

Credite foto: Centrul de Creaţie Brăila, Ramona Horvath, Lucian Muntean

9:00 Ziua buna de la Iasi

*Studioul teritorial Iaşi(simultan TVR Iasi)

*Unim romanii peste Prut

Moderatori Raluca Aftene & Laura Lucescu

Producător Gabriela Baiardi

Transmisiune directă

9:55 Teleshopping-Publicitate

 
Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvr3