loader
Foto

Galerie foto

Festivalul Regal de Operă „Virginia Zeani”, o ediție specială multiculturală

Luni, 16 mai, de la ora 15.00, la "Picătura de cultură" a fost difuzată prima parte a ediției despre Festivalul Regal de Operă „Virginia Zeani”. A doua parte va fi tramsmisă pe 23 mai 2022 de la ora 15:00.

 

Picătura de cultură

O ediție specială multiculturală a Festivalului Regal de Operă „Virginia Zeani” a avut loc în vara anului trecut la Târgu Mureș. După o pauză de un an din cauza pandemiei, a patra ediție a Festivalului, mult mai restrânsă faţă de amplul eveniment cu care eram obişnuiţi, a fost menită să asigure continuitatea într-o perioadă de restricții și să celebreze valorile europene și diversitatea orașului Târgu Mureș.

(w882) 8

(w882) 7

Totodată, Festivalul Regal de Operă „Virginia Zeani” s-a implicat şi în campania de strângere de fonduri pentru reconstruirea Filarmonicii de la Chișînău, parțial distrusă de un incediu în septembrie 2020.

(w882) 5

Cea mai cunoscută dintre cele douăzeci de Mise compuse de Mozart, cea a Încoronării, a deschis cea de a patra ediție a Festivalului Regal de Operă „Virginia Zeani”.

(w882)

Concertul de operă sacră a avut loc la Biserica Reformată din Cetate, a fost precedat de un concert de orgă și a fost dedicat Zilei Naționale a Republicii Ungare.

(w882) 3

Invitații de onoare ai Festivalului au fost Corul și Orchestra Operei din Brașov, sub conducerea muzicală a dirijorului Traian Ichim.

(w882) 2

Cea de a patra ediţie a Festivalului Regal de Operă „Virginia Zeani” s-a încheiat cu  opera comică „Elixirul Dragostei” de Gaetano Donizetti care a stârnit ropote de aplauze și aprecieri din partea publicului în Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu Mureş.

(w882) 4

Că la fiecare ediţie, TVR Târgu Mureș a fost coproducător al evenimentului, Festivalul Regal de Operă „Virginia Zeani” fiind o reverență adusă uneia dintre marile soprane ale lumii, care s-a născut la Solovăstru, județul Mureș, s-a bucurat de adorația publicului, alături de cele mai strălucitoare dintre stelele operei mondiale și a ajuns „prima donna assoluta” a marilor scene lirice ale lumii pentru 30 de ani.

(w882) 1

7:00 Satul meu

(redifuzare)* Studioul teritorial Cluj

* Istorie si traditii in satul Rasinari, jud. Sibiu

Invitati: Bogdan Bucur, primar com. Rasinari Nicolae Jianu, preot ortodox, Rasinari Dinu Bucsan, nepotul lui Octavian Goga Dumitru Capota, cioban Carmen Olteanu, profesoara de matematica Pavel Diaconu, colectionar Mioara Iacob, muzeograf.

Producători: Radu Anghel, Radu Puscas

7:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

* Dan Pavel

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3