loader
Foto

Festivalului Naţional de Folclor "Ileana Sărăroiu" - ediţia a VII-a, la TVR 3

Sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 19.00, în cadrul emisiunii „Cântec şi poveste”, aţi urmărit cele mai bune momente din cadrul Festivalului.

 

Cântec și poveste

În luna noiembrie a acestui an, la Târgovişte, a avut loc evenimentul tradiţional care omagiază cariera îndrăgitei interprete de muzică populară, Ileana Sărăroiu.

La această ediţie, juriul de specialitate a ascultat interpretările a 53 de concurenţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani şi care provin din toate zonele etnofolclorice ale ţării.

V-aţi bucurat la TVR 3 de cele mai valoroase interpretări, precum şi de cântecele invitatului special la Festival, Constantin Enceanu, alături de Taraful Valentin Albeşteanu!

Festivalul a fost prezentat de actriţa Miruna Ionescu, iar acompaniamentul a fost asigurat de Orchestra Populară „Chindia” a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, dirijată de lonuţ Dumitrescu.

Juriul a fost alcătuit din personalităţi ale vieţii culturale şi artistice, precum: prof. dr. Eugen Petre Sandu, cunoscuta realizatoare de televiziune Maria Tănase Marin, muzicologul Roxana Gibescu, managerul Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, Gabriel Zamfir şi  realizatoarea de emisiuni radio Ileana Vieru.

4:00 Toţi împreună (R)

* Studioul teritorial Timişoara/Craiova

*Magazin interetnic în limbile minorităţilor *Alte minorităţi

Producător Miodrag Obradov

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3