loader
Foto

Filmul de sâmbătă noaptea: „Domestic"

La TVR 3, pe 9 aprilie, de la ora 23.00 s-a difuzat o comedie în regia lui Adrian Sitaru.

 

Domestic este un film românesc din realizat în 2012, în regia lui Adrian Sitaru. Din distribuție fac parte Adrian Titieni şi fiica sa, Ariadna Titieni (12 ani), Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora, Sergiu Costache şi Dan Hurduc (9 ani).

Domestic spune povestea unor oameni obişnuiţi care trăiesc alături de animalele lor:  un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel trec prin viaţa personajelor principale, influenţându-le evoluţia.

Cele trei personaje principale sunt: domnul Lazăr (48 de ani, profesor şi actualul preşedinte al asociaţiei de locatari a blocului său), domnul Mihaeş (40 de ani, taximetrist) şi Toni (un tânăr de 25 de ani), toţi locuind în acelaşi bloc.

Sub pojghiţa umorului sclipitor şi consistent, Domestic aduce o insolită dramă de conţinut, profundă, despre raporturile dintre oameni şi animalele lor - de unde şi dublul sens al titlului: animale domestice / relaţii domestice.

Mă gândesc că avem o mare nevoie de animale şi ele de noi, de aici am realizat cât de mult ne iubim şi ne mâncăm în acelaşi timp, la propriu, animalele. Am încercat să pun în film toate astea prin ochii unui copil pentru care viaţa este simplă, crudă, misterioasă şi foarte amuzantă în acelaşi timp, iar adulţii sunt la fel: buni, cruzi, fără logică dar foarte amuzanţi şi… mă opresc aici. Restul în film”, spune regizorul.

Adrian Sitaru a mai regizat lungmetrajele „Pescuit sportiv”, „Din dragoste cu cele mai bune intenţii”, „Ilegitim" și „Fixeur".

***

Mai multe despre filmele de la TVR puteți afla aici.

13:30 Picătura de cultură

* Studioul teritorial Tg.Mureş *Pentru o minte sănătoasă, consumaţi cel puţin o picătură de cultură pe săptămână!

*Bucuria de a dărui bucurie. Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog. (prima parte)

Producător Petronela Moraru

13:55 Teleshopping-Publicitate

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3