loader
Foto

Galerie foto

Final de an, la "Arte, carte şi capricii", cu o ediţie surpriză!

În 20 decembrie, de la ora 21.00, echipa emisiunii de la TVR 3 vă propune o ediţie cu parfum de scorţişoară, plină de cadouri speciale, cu gust de sărbători - pe scurt, o ediţie care să vă bucure sufletul, în prag de Crăciun.

 

Arte, carte şi capricii

Gerard Depardieu, unul dintre cei mai cunoscuţi actori francezi, cu multe nominalizări şi premii impresionante în palmares, a fost pentru câteva zile la Bucureşti. Actorul a interpretat, recitat, cântat şi trăit pe scena Circului Metropolitan spectacolul "Depardieu chante Barbara". Artistul i-a povestit colegei noastre, Liana Stanciu, despre oraşul din Rusia în care s-a mutat, despre marile lui pasiuni şi, desigur, despre actriţa şi cântăreaţa Barbara, cea care i-a ispirat acest spectacol.

La un an de la dispariția Regelui Mihai, Stelian Tănase publică la Editura Corint "Conversaţii cu Regele Mihai", o carte - document rezultată din transcrierea înregistrărilor realizate de scriitor cu fostul suveran, la palatul Elisabeta, în 2005. Această carte ne înfățișează o nouă imagine a regelui, fiind un portret de o umanitate și un firesc emoționante.

(oar_w460)

Sfârșitul anului aduce amatorilor de artă bucuria întîlnirii cu pictura lui Emil Ciocoiu. Artistul este o prezenţă mereu aşteptată pe simezele capitalei, iar cele mai recente expoziţii ale sale s-au bucurat de un real succes. Din 1980, Emil Cicoiu trăieşte şi crează la Achen, în Germania, iar picturile lui se află în muzee şi colecţii particulare de prestigiu.

Atunci când eşti pus în situaţia de a te confrunta cu propriul trecut, indiferent dacă eşti pregătit sau nu pentru asta, experienţa devine doar un pretext pentru autocunoaştere. Aşa se întâmplă şi cu eroul cărţii lui Răsvan Popescu, "De partea bună a ierbii", volum recent lansat la Editura Cartea Românească.

Invitat în studioul Arte, carte şi capricii, regizorul Silviu Jicman ne povesteşte despre cel mai recent proiect al său, realizat de Casa de Producţie TVR: piesa "Dezertorul", care va avea premiera pe micul ecran în 23 decembrie.

 

13:05 Piper pe limba

*Studioul teritorial Timişoara

* Piper pe limbă" este o emisiune difuzată de TVR Timișoara și realizată de către scriitorul și jurnalistul Robert Șerban. Într-un format de talk-show, în cadrul căruia moderatorul are-în fiecare ediţie-unul, doi sau trei invitaţi din lumea artelor, a ştiinţelor, învăţământului, dreptului, medicinei etc., "Piper pe limbă" a adus în platoul TVR TImișoara nume consacrate ale culturii, ori oameni tineri, în plină afirmare, ce pot fi văzute şi auzite în dialoguri firești, fără emfază sau morgă, polemice și prietenești. Emisiunea este racordată la actualitatea culturală şi socială nu doar din Timişoara şi din vestul ţării, încercând să aducă în atenţia telespectatorilor oameni şi evenimente dintre cele mai importante din toată România.Sper finalul fiecărei ediţii, Robert Şerban prezintă noutăţi editoriale cu scopul de a-şi informa publicul despre cărţile recent apărute.

*Scriitorii Ioana Parvulescu si Radu Paraschivescu

Producător Robert Serban

13:55 Teleshopping-Publicitate

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3