loader
Foto

"Folia, Shakespeare & Co", un spectacol de Gigi Căciuleanu, la TVR3 și TVRi

Duminică, 19 februarie, de la ora 20.00 pe TVR 3 și de la ora 23.00 pe TVR Internațional, a fost programat spectacolul „Folia, Shakespeare & Co”, o incursiune în lumea lui William Shakespeare, făcută prin mijloacele teatrului coregrafic de Gigi Căciuleanu.

 

Versiunea tv a spectacolului FOLIA, SHAKESPEARE & CO este o coproducţie a Televiziunii Române, prin Casa de Producţie, cu Fundaţia Art Production şi Teatrul Metropolis.

Echipa TVR:

Regizor artistic: Andrei Măgălie

Director de imagine: Vlad Tănase

Imagine: Eugen Demetercă, Dragoş Ionescu, Dan Stoian, George Leca. Sunet: Răzvan Niţescu, Valentin Bartolomeu

Montaj: Rodica Rădulescu

Producător: Lucia Constantinescu

Un spectacol de Gigi Căciuleanu

Spectacolul a adus la lumină “spiritul nebun al măscăriciului-savant şi histrionic, comic şi tragic, doct şi impregnat de o permanentă auto-deriziune” cum însuşi creatorul spectacolului spune. Lumea lui Shakespeare este lumea în care nebunia constituie o temă recurentă, Hamlet însuşi jucând, la un moment dat, rolul unui măscărici amar, dând viaţă unui bufon nebun si cinic.

(w882) Folia Shak

Asistent corepetitor: Lelia Marcu-Vladu

Scenografia: Corina Gramoșteanu

Muzica: Paul Ilea/ Light design: Alin Popa/ Texte: William Shakespeare

DansActori: Rasmina Călbăjos  / Relu Dobrin/ Lari Cosmin Giorgescu/ Lucile Julaud/ Ștefan Lupu/ Ioana Macarie/ Ioana Marchidan/ Adrian Nour/ Cristian Osolos/ Arcadie Rusu/ Diana Spiridon

Ideea acestui spectacol s-a născut încă din vremea în care, proaspăt solist al Operei din București, dansam partitura Bofonului din Lacul Lebedelor. De atunci m-am îndrăgostit de acest spirit nebun al măscăriciului: savant și histrionic, comic și tragic, doct și în același timp impregnat de o permanenta auto-deriziune.

LA FOLIA este inițial un dans din Portugalia și Spania, apărut în Evul Mediu târziu. O temă de bază simplă codificată pentru prima data de Corelli, dând naștere la o piesă binecunoscută și mondialmente recunoscută. Mulți alți compozitori cunoscuți au scris variațiile lor pe această temă întrecându-se în virtuozitate și inventivitate: Scarlati, Vivaldi, Marin Marais...

În cazul acestui spectacol, muzica este total reinventată, variațiile pe tema LA FOLIA fiind compuse de catre tânărul compozitor și om-orchestra: Paul ILEA. În lumea lui Shakespeare nebunia este o temă recurentă. Și nu numai în comedii. În măsura în care el crede că numai masca nebuniei este în măsură să-l protejeze, Hamlet însuși va juca rolul unui măscărici amar, creându-și un personaj de bufon nebun și cinic, care are dreptul de a spune ceea ce nu o poate face altfel" (Gigi Căciuleanu) - (teatrulmetropolis.ro)

(w882) Folia Shak

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3