loader
Foto

Frații Mihai și Ioachim Spân, la „Cântec și Poveste"

Vineri, 31 Martie 2023, de la ora 15,00 ați putut ajunge, la „Cântec și Poveste", pe Valea Bârgăului, un ținut de o frumusețe pitorească aparte.

 

Alexandru Pugna
Cântec și poveste

O să cunoașteți povestea cântecului, celor mai celebrii frați din lumea artiștilor bistrițeni: Frații Mihai și Ioachim Spân.

Ani de zile „Frații Spân" au fost etalonul formațiilor muzicale ce au bucurat sufletul și inima oamenilor, la cele mai importante evenimente ce însoțesc drumul vieții.

(w882)

Din dragoste pentru artă, deși erau cunoscuți și se bucurau de aprecierea publicului, s-au ambiționat și și-au desăvârșit studiile muzicale superioare, fiind studenți ai Facultății de Muzică, odată cu copii lor, fiind un exemplu de seriozitate și ambiție. De asemenea, au ajuns artiști profesioniști ai celebrului Ansamblu Folcloric Profesionist „Dor Românesc" din Bistrița, alături de care s-au bucurat de succese deosebite.

(w882)

Mihai este violonist, foarte apreciat, iar Ioachim solist vocal de muzică populară și romanțe, dar și un acordeonist foarte apreciat. El este și laureat cu un important premiu la celebrul festival al romanței românești „Crizantema de Aur" de la Târgoviște.

Toate aceste lucruri deosebite și multe altele, o să le aflați din spațiul îndrăgitei emisiuni „Cântec și Poveste", pe care vă invităm să nu o pierdeți.

 

4:00 Toţi împreună (R)

*Studioul teritorial Cluj

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Cluj

Producător Feketelaki Tibor

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3