loader
Foto

Galerie foto

Fraţii Karamazov - ultima parte sâmbătă, 17 martie, la TVR 3

De la ora 20.00 urmăriţi producţia nominalizată la Oscar pentru cel mai bun film străin (în 1969)

 

Drama “Fraţii Karamazov”, ecranizare a romanului cu acelaşi nume semnat de Feodor Dostoievski, a fost realizat în 1969 şi a primit în acelaşi an o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun film străin

Fraţii Karamazov (BRATIA KARAMAZOVI – URSS, 1969) este în regia lui: Ivan Piriev şi Kiril Lavrov şi are în rolurile principale pe: Mihail Ulianov, Lionella Pirieva, Kiril Lavrov

Cei patru fraţi Karamazov întruchipează patru ipostaze fundamentale ale individului: Dmitri, cel mai în vârstă, reprezintă senzualitatea pătimaşă; Ivan este intelectualul, raţiunea; Alioşa e simbolul trăirii spirituale şi al apropierii de Dumnezeu; iar Smerdeakov, fiul nelegitim, renegat, este slujitorul tatălui său, ascunzându-şi revolta sub masca omului umil.

Toți trei frații sunt în conflict cu tatăl lor Feodor Pavlovici Karamazov  - un individ depravat ce duce o viaţă amorală şi desfrânată.

Dmitri ajunge din cauza unei datorii în conflict cu tatăl şi jură să-şi omoare părintele care refuză să-i dea banii necesari, ajungând chiar în situaţia de a-l ataca fizic. Aşa că atunci când tatăl va fi omorât, bănuiala cade pe Dmitri, mai ales că exact după moartea tatălui Dmitri intră în posesia banilor de care avea nevoie. Astfel, cel mai mare dintre fraţii Karamazov ajunge în Siberia, osândit la muncă silnică. Într-un final, ceilalţi doi fraţi, Alexei şi Ivan, reuşesc să-l deconspire pe adevăratul criminal - chiar fiul nelegitim al lui Feodor Pavlovici, Smerdeakov - care alege să se spânzure chiar în ziua procesului.

20:00 La sfatul popular

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

Transmisiune directă

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

 

#tvr3