loader

Gabriela Massaci şi Ana Nicolau, luni, la CULT@rt

Luni, 3 decembrie, de la ora 22.00, la TVR 3, începem ultima lună a anului alături de două doamne speciale – invitatele lui Marius Constantinescu în studioul emisiunii.

 

MARIUS CONSTANTINESCU
Cult@rt

Managerul cultural Gabriela Massaci, directorul artistic al Galeriei Annart, ne va prezenta piaţa de artă din România şi artiştii români care vând masiv în străinătate. Adrian Ghenie, Victor Man, Dan Perjovschi, Ştefan Câlţia, Ioan Nemţoi sunt doar câţiva dintre artiştii despre care veţi afla, luni, la CULT@rt.

(oar_w460)

Cea de-a doua invitată a ediţiei, Ana Nicolau, directorul general al Editurii Nemira, va vorbi despre cea mai nouă colecţie de literatură SF, mystery şi horror a editurii: Armada - cel mai nou imprint care continua istoria de aproape 30 de ani a editurii Nemira în această linie editorială.

(oar_w460)

Luni, Oana Lazăr de la TVR Iaşi ne aduce un material despre pictorul şi desenatorul Horea Paştina - despre a cărui creaţie Andrei Pleşu a afirmat că: “răbdarea cu care artistul inventariază, pe suprafeţe uneori monumentale, recuzita fundamentală a vieţii, reprezintă o specie a evlaviei. Şi a speranţei. Graalul e pe masa fiecăruia, centrul lumii este peste tot”

Ionuţ Vişan, corespondentul TVR la Sibiu,  ne prezintă filmul care a marcat cea de-a 25-a ediţie a festivalului Astra Sibiu, dedicata Centenarului. Este vorba despre documentarul Transalpina semnat de regizorul Dumitru Budrală  - despre povestea necosmetizată a vechiului drum al dacilor şi romanilor, cel mai înalt drum rutier din România şi din întregul lanţ carpatic. Este povestea transhumanţei, a “firului” care leagă Transilvania de Oltenia.

Anca Ţoghe de la TVR Craiova ne spune luni povestea Castelului de apă din Turnu Severin, un edificiu emblematic al oraşului, iar Vasile Hotea -Fernezan de la TVR Cluj continuă dialogul cu Alexandra Mureşan, Ioana Olahuţ şi Elena Ilas - trei artiste din Cluj Napoca despre cum au reuşit ele să creeze IA ALTFEL – într-un proiect din cadrul programului Măiastra

Iar la finalul ediţiei, Alice Săceanu şi Viorel Popescu ne invită în Bulgaria, să descoperim o parte din patrimoniul cultural variat din Varna, Albena, Balcic, Nessebar.

 

20:30 Drumuri aproape

*Studioul teritorial Timişoara

*Călătorii care scot la lumină locuri minunate, oameni faini şi poveşti demult uitate.Călătorul devine ghid şi prezintă de o manieră relaxată atât destinaţiile cunoscute ale regiunii cât şi locuri cu istorii neauzite dar pe care merită ca telespectatorul să le bată cu pasul.

Producător Diana Bogea

21:00 Drumul lui Leşe

* Vor veni pe Drumul lui Leşe oameni din domenii diferite: dirijori, horitori, pictori, coriologi, etnomuzicologi, artişti, manageri, lăutari. Invitaţii ne vor arăta lumea lor prin aduceri aminte. Viaţa lor este un drum care trebuie adus in atenţia telespectatorilor. Viaţa lor este o mişcare prin învârtire. Sunt oameni de ispravă. Telespectatorii vor avea ocazia să le vadă sufletul. Emisiunea Drumul lui Leşe înseamnă un dialog de împăcare şi de bucurie.

Realizator, moderator Grigore Leşe​

Producător Mihai Enea

 
Liviu Lucaci și Cristian Radu Nema, invitați la „Dăruiește Românie!” – UNATC scrie istorie la Cannes

Carmen Târnoveanu vă invită să inventariaţi resursele de valoare artistică şi estetică ale performanţei prin artă, alături de Liviu Lucaci și ...

“Pe cărări de ţară”: Vaideeni din județul Vâlcea | VIDEO

În ediția de vineri, 4 iulie, de la ora 19:00, poposim în Vaideeni, din Oltenia de sub Munte. Cunoaștem oameni frumoși, ne bucurăm de frumusețea ...

În emisiunea “Dăruieşte Românie”, Irina-Margareta Nistor semnează o declaraţie de preţuire pentru Iosif Sava: „Un spirit care nu se repetă”

Într-un moment de profundă emoție și recunoștință, criticul de film Irina-Margareta Nistor face, în cadrul emisiunii „Dăruiește Românie", o ...

 

#tvr3