loader
Foto

Grigore Leşe și invitații Daniela Ceredeev și Vasile Ghica, într-o nouă ediție „Drumul lui Leşe"

În emisiunea „Drumul lui Leşe" de sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 21.00, Grigore Leşe i-a avut alături pe invitaţii Daniela Ceredeev și Vasile Ghica într-o nouă ediție a emisiunii difuzate de TVR3.  

 

Grigore Leşe
Drumul lui Leșe

Daniela Ceredeev, profesor și inspector de religie, a poposit pe Drumul lui Leșe să ne vorbească despre menirea dascălului, cel care lucrează cu zona umană cea mai luminoasă, sufletul copilului. Vine din Suceava, regiune care se bucură de orizontul de spiritualitate pe care îl oferă mânăstirile, bisericile, trecutul istoric, arta, muzica.

Fiecare tânăr are, astăzi, libertatea, dreptul și posibilitatea să își găsească drumul, menirea. Are nevoie, însă, de multă sinceritate, trebuie să privească în sine cu rigoarea cu care, de obicei, îi judecăm doar pe ceilalți. În ultimii ani, se simte o înclinare a tinerilor către zona profundă a ființei, către spiritualitate, către religie. Ei învață treptat bucuria de a-l întâlni pe celălalt în biserică, în fapte, în trăirile de zi cu zi. Trebuie călăuziți cu discreție, fără a le da răspunsuri, ci ajutându-i doar să le găsească.

(w882) Drumul lui

Născut în Călărașii-Vechi, Vasile Ghica este, din 2011, tezaur uman viu. De mic a îndrăgit cultura românească tradiţională: colindele, baladele, doinele, teatrul folcloric. Poate cânta în strană, în glasuri, știe colinde adevărate, cântece de stea, legende, povești de o profunzime extarordinară. Astfel de cântări ar trebui să fie în manualele de muzică, de religie, pentru ca tinerii să afle ce are cu adevărat valoros acest popor.

***

Drumul lui Leșe revine în grila de toamnă cu emisiuni atractive, în sezonul 18. Vor veni pe Drumul lui Leșe oameni din domenii diferite: dirijori, horitori, pictori, coriologi, etnomuzicologi, artiști, manageri, lăutari. Invitații ne vor arăta lumea lor prin aduceri aminte. Viața lor este un drum care trebuie adus în atenția telespectatorilor. Viața lor este o mișcare prin învârtire. Sunt oameni de ispravă. Telespectatorii vor avea ocazia să le vadă sufletul.

Emisiunea înseamnă un dialog de împăcare și de bucurie. Drumul lui Leşe este un program în care se îmbină armonios dezbaterea, monologul şi actul artistic ancorat în realitatea autohtonă şi universală. Este o emisiune croită în jurul unui personaj carismatic care debordează de vitalitate şi care reuşeşte să transmită publicului mesaje clare, făcându-l, în acelaşi timp, cu umorul specific, să gândească şi să se redescopere.

Jurnalist senior: Sandrino Gavriloaia

Producător: Sînziana Miloşoiu

Realizator: Grigore Leşe​

(w882) Drumul lui

11:00 Toţi împreună

* Studioul teritorial Timişoara/Craiova

*Magazin interetnic în limbile minorităţilor *Alte minorităţi

Producător Miodrag Obradov

12:50 Teleshopping-Publicitate

 
De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Cum ne hidratăm corect?

Cum ne hidratăm corect?

publicat: joi, 02 mai 2024

O nouă ediție "Ziua bună de la Iași" a fost difuzată joi, 2 mai, de la ora 9:00, la TVR Iași și TVR 3.

 

#tvr3