loader
Foto

Grupul Ecou la festivalul „Folk la altar II” Râşnov

Sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 24:00, am urmărit la TVR3 o ediție „Remix” despre grupul Ecou la festivalul „Folk la altar II” ( Râşnov).  

 

Remix

După o primă ediție pusă la cale cu echipa „Remix”, Asociaţia Mioritics a revenit în Biserica Evanghelică din Râşnov cu un nou afiş (27 – 30 iulie 2022), recuperând pe de o parte prima generație de artişti ai genului, pe de altă parte deschizând porţile generaţiei următoare. Ceea ce înseamnă că se va vorbi, în noua serie de opt – nouă emisiuni, şi despre Cenaclul „Flacăra”.

(w500)

(w500)

Apărut în 1981 brusc, de la Reghin, pe marea scenă a Cenaclului „Flacăra”, grupul Ecou a trecut mai întâi prin filtrul mai multor festivaluri concurs, între care se distinge clar cel de la Galați, unde Sorina Bloj şi Magdalena Puşkaş au fost remarcate de poetul Adrian Păunescu.

(w882)

(w882)

(Poveste... cu cântec, pe care o veți afla în interviul cu cele două membre fondatoare).

(w500)

De atunci, din 1981, duoul a urcat imediat la cele mai înalte cote ale popularității. Multe dintre melodiile lansate în primii ani au intrat în folclorul urban. După despărțirea duo-ului, Sorina a continuat cu Ecou (în care s-au perindat patru partenere), Magdalena a înființat Partaj (cu regretata Tatiana Stepa), de asemenea a cântat cu Orizont 77 din Baia Mare.

După 40 de ani de la explozie, 2022 a adus reunirea celor două fondatoare pentru înregistrarea unui disc cu marile succese ale grupului, cu sprijinul unui chitarist local din generația următoare – Gabriel David „Dodi”.

(w882)

De atunci, cei trei sunt nedespărțiți și fac din nou casă bună cu popularitatea. O înregistrare cedată de organizatori, cărora le mulțumim şi pe această cale.

(w500)

„Lumina”, „Cana cu vin”, „Taina”, „Prima iubire”, „Iubite-s a ta”, „Târg de sclavi”, „Marea Neagră”, „Din copilărie”, „Alerg prin pădure”...

(w882)

Credite foto: arhive personale, Daniel Secărescu, Radu Rădescu

Producător: Doru Ionescu

 


17:30 Lumea de aproape

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*Emisiune tip talk-show, care își propune să aducă în prim-plan realitatea zonală.

Proiecte 2024

Producător Lacrima Balint

17:55 Teleshopping-Publicitate

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3