loader
Foto

Horaţiu Mălăele și Mihai Constantin în „Alegerea lui Alexandru Suțțo", adaptare de Dominic Dembinski

„Alegerea lui Alexandru Suțțo", de Dumitru Crudu, adaptare de Dominic Dembinski, a fost invitația noastră pentru duminică, 14 ianuarie, pe TVR3 de la ora 20.00 și pe TVR Internațional de la ora 23.05. „Alegerea lui Alexandru Suțțo" a fost recompensată cu premiul UNITER pentru cea mai bună piesă de teatru a anului 2003.

 

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă

Alegerea lui Alexandru Suțțo

de Dumitru Crudu

Adaptare de Dominic Dembinski

Distribuţia: Horaţiu Mălăele, Mihai Constantin, Virginia Mirea, Răzvan Vasilescu, Şerban Ionescu, Coca Bloss, Alex. Jitea, Florin Dobrovici, Adrian Fulea.

Producţia : Cezarina Hărăbor

Sunet : Nicolae Băltăreţu

Decoruri : Virgil Popa

Costume : Lia Manţoc

Ilustraţia muzicală : George Marcu

Dominic Dembinski

Redactor : Zoe Bălan

Un film de Dominic Dembinski

(w882) ALEGEREA L

Textul scris de Crudu are la bază o întâmplare reală, cu dimensiune istorică. În 1821, Suțțo murise, iar cei din preajma lui, pentru a rămâne la putere, au tăinuit acest lucru. În viziunea regizorului Dominic Dembinski, piesa creează, într-o manieră postmodernă, o poveste cinematografică care este în egală măsură parodie, grotesc, fabulă şi comedie.

Dumitru Crudu este prozator, dramaturg, poet născut în Republica Moldova. Pentru „Alegerea lui Alexandru Suțțo," a fost distins cu premiul UNITER (Uniunea Teatrală din România) și al Principesei Margareta, pentru cea mai bună piesă de teatru a anului 2003 din România.

Mai multe informații despre această producție și fotografii din film puteți găsi aici.

***

Redactor: George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

4:00 Toţi împreună (R)

*Studioul teritorial Cluj

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Cluj

Producător Feketelaki Tibor

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 
Învierea, unire în biserică, cu părintele Sorin Zahiu, la TVR 3

Mărturisirea de credință vine de dincolo de granițele României, din comunitatea de români din Atena, Grecia. Descoperiți Taina Zilelor Mari, ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

Pe „Drumul lui Leșe

Emisiunea „Drumul lui Leșe" aduce sâmbătă, 4 mai, pe TVR3 de la ora 21.00, o nouă ediție în care Grigore Leşe susține un dialog de împăcare și ...

 

#tvr3