loader
Foto

Galerie foto

O ediție "Remix" cu B-Ton în concert, de ieri până azi

Doru Ionescu v-a dat întâlnire sâmbătă, 10 iulie, ora 22:00, pe TVR 3, invitându-vă să revedeți o ediție a emisiunii "Remix" de excepție!

 

Remix

Anii ’90 au fost, fără îndoială, cei ai rockului alternativ românesc. În cazul autohton, după Revoluție și până la relansarea showbiz-ului, nu a fost ușoară emergența unui subgen cu atâtea influențe din funk, punk ori new-wave, bineînțeles metal și electro. La concretizarea acestuia la scară națională, a contat mult noua generație de fani, de tineri melomani care au susținut cu frenezie trupe de seama lor, cu „apucături” muzicale așijderea.

Grupul arădean B.Ton (cu antecedente și reminiscențe power-metal) a urcat în jurul anului 2005 în topuri, după ce a apărut pe două compilații și a lansat discul „Văduva albă”. Cu un rodaj semnificativ într-unul dintre primele cluburi românești postdecembriste din municipiu – Rock Only, apoi și prin țară.

(w882)

 

(w882)

(w882)

Atunci a existat și un desant filmat (live) în Club A pentru emisiunea „Remix – Rock Forum”, în componența: Fly – voce și chitară, Călin – bass, Dănuț - tobe. Din păcate, în timp, depărtarea de București și-a spus cuvântul, unii membri s-au schimbat, activitatea oficială a trenat... dar a rămas muzica făcută din plăcere, atunci când astrele s-au aliniat.

(w882)

În 27 decembrie 2019, un concert la clubul Flex din Arad strângea rândurile în preajma unui nou album discografic, de unde și invitația în emisiunea TVR 3 și rugămintea echipei „Remix” de a fi filmat. Lui Fly și Dănuț li se adăugase unul dintre vechii membri – Gălbenuș -, la bass fiind ajutați de Kraemer. Din păcate, pandemia a părut să le taie din elan.

(w882)

Apoi i-a ambiționat, apărând în câteva concerte (în 2020, când se împlinesc 20 de ani de la înființare). În aprilie, cu noul basist Gim, arădenii au lansat un videoclip – „4 și 20” – filmându-se ca mulți alții, fiecare acasă. În mai, o producție profesionistă, care de altfel închide emisiunea: „Aluminium”. Și deschide clar apetitul pentru disc. Un al doilea album (pe care vor figura probabil și alte piese din live-ul 2019 precum „Licurici”, „Uită-te-njur”, „Viodome”), care are de făcut față concurenței vechilor compoziții „Tic-tac”, „Promit”, „Imaginează-ți”, „Culori”... și firește „(Toată lumea e) Beton”!

(w882)

***

Foto: facebook B-Ton

Producător: Doru Ionescu

 

7:00 Telematinal

(I) (simultan TVR Moldova)

Moderatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminița Popa

Transmisiune directă

7:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

* Dan Berinde

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3