loader
Foto

Dăruieşte Românie! Emoții și amintiri, la TVR Internaţional

Stela Enache, Iana Novac, Mihai Pocorschi, Corul de copii „Sunetul Muzicii” şi magicianul Verdini revin la TVRi, pe 7 ianuarie de la ora 21.00 și pe 8 ianuarie, de la ora 04.00.

 

Carmen Târnoveanu
Dăruiește Românie!

Gazda emisiunii, Carmen Târnoveanu, şi artiştii României împărtăşesc amintiri şi emoţii la TVR Internaţional. Vă invităm să revedeți ediția difuzată în Ajun de Crăciun, pe 24 decembrie 2021.

(w882)

“Când eram copil îl aşteptam tremurând pe Moş Crăciun. Mai târziu, când eram plecată departe de casă de Sărbători, sufleteşte treceam destul de greu peste aceste momente, dar eram cu zâmbetul pe buze când apăream pe scenă. Spiritul Crăciunului se simte cel mai bine între cei dragi, însă atunci când vine momentul şi ne părăsesc, cu recunoştinţă şi nostalgie, le purtăm în inimă amintirile”, mărturiseşte Stela Enache.

(w500)

De cele mai multe ori, în serile de Crăciun eram pe scenă, departe de familie, dar cu gândul la cei dragi. Anul trecut am rămas acasă şi a fost minunat. Când vorbesc despre Crăciun, mă întorc cu gândul la Chişinău, unde era tare frumos. Mergeam la Bunei şi era multă fericire, era libertate, colindam, veneam acasă cu nuci şi mere, eram cu toţii şi era multă bucurie, fericire”, povesteşte emoţionată Iana Novac.

(w500)

“Spiritul Crăciunului se simte la orice vârstă. În momentul în care ai copii, regăseşti aceste sentimente în copiii tăi, iar bucuria pe care o vezi în ochii lor, o trăieşti şi tu. Românul când pleacă, indiferent unde se află în lumea largă, îşi doreşte şi îşi păstrează obiceiurile cu care a crescut, el duce căldura, frumuseţea, emoţia Sărbătorilor, acolo departe”, este de părere Mihai Pocorschi.

(w882)

În Ajunul Crăciunului ne colindă Corul de copii “Sunetul Muzicii”, dirijor Cristina Manoliu Săvulescu, coregraf Lucia Smetanina, şi lansează albumul “Nota 10 la cântat”. În premieră, vorbim de un album de autor al compozitorului Dani Constantin.

(w882)

Cred în bucuriile simple, dar din inimă, în oameni buni, cred în dragoste şi respect pentru semeni, cred în recunoştinţa declarată cu voce tare faţă de cei care schimbă destine şi care în momente dificile ştiu să susţină necondiţionat, cred în bun simţ şi în speranţa că vremurile vor fi mai bune şi datorită fiecăruia dintre noi, care nu renunţă să-şi împlinească visele. Ediţia specială de Crăciun, Dăruieşte Românie!, pe care am realizat-o împreună cu colegii mei, tocmai aceste sentimente şi aceşti oameni aduce în prim-plan. Bucuraţi-vă de spectacolul de televiziune, oferit de TVR la 65 de ani!”, este invitaţia făcută de Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii Dăruieşte Românie!

(w882)

Echipa emisiunii Dăruieşte Românie! vă prezintă tineri pe care Fundaţia World Vision România i-a susţinut să-şi îndeplinească visele. În această ediţie facem cunoştinţă cu Ana Maria. Are 27 de ani, şi-a pierdut tatăl când avea doar 8 ani şi îşi preţuieşte familia mai mult decât orice pe lume. Prin intermediul Fundaţiei, Ana Maria a avut acces la educaţie şi la mentori care i-au schimbat destinul.

În aceeaşi idee, se alătură iniţiativei noastre Răzvan Stoica, unul dintre cei mai apreciați tineri violoniști la nivel international, care trăieşte în Ţările de Jos, poartă România în suflet oriunde s-ar afla și vine să concerteze “acasă” ori de câte ori are ocazia.

(w882)

Vă facem cunoştinţă şi cu Elena Ninerică, stabilită în Spania, şi cu Carmen Ognean, din Canada, doamne care iubesc artiştii şi muzica românească şi care deschid seria de urări şi mesaje, pe care la aşteptăm şi de la dumneavoastră pe pagina www.facebook.com/DaruiesteRomanie.

(w882)

***

Moderator - Carmen Târnoveanu

Editori imagine – Mihaela Chiper, Liliana Năstase

Documentarist & foto credit - Giorgiana Şuşurincă Enache

Jurnalist tv - Roxana Segneanu

Director de imagine - Valentin Purza

Realizatori - Cristina Leorenţ, Carmen Târnoveanu

Producător - Raluca Amzăr

Regizor tv - Manuela Apostol

***

Partenerii emisiunii:

(w100)

CLINICA DE EXCELENŢĂ DRM –  clinicadrmromania

(w160)

MOBILA DALIN – mobiladalin

(w160)

CERAMICA BIANCA – www.bianca.ro

 

 

0:00 Se întâmplă acum

Producător Miruna Moraru

1:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Popasuri folclorice: Împreună pentru patrimoniul cultural

Sâmbătă 4 februarie, vă invităm de la ora 16.00 pe TVR3 să revedeți ediția " Urme ale trecutului – Meșteșugul olăritului".

Școala de acasă - Hundorf, la Noaptea Albă a Galeriilor Târgu Mureș

"Picătura de cultură" de la TVR3 ne propune vineri, 3 februarie, de la ora 13:30, o plimbare în expoziția intitulată „Acasă: o lume între uitare ...

Volei din Liga Campionilor şi din campionatul intern, la TVR

Săptămână dedicată voleiului la postul public. Televiziunea Română transmite 5 meciuri de volei în perioada 1-5 februarie: 3 partide din ...