loader
Foto

În grădină, la Mungiu | VIDEO

„Iaşii marilor iubiri" au dezvăluit povestea casei și a familiei Mungiu, într-un interviu în două părți cu Cristian Mungiu, realizat de Oana Lazăr. Pe TVR3,  duminică, 26 noiembrie, de la ora 12.00, a fost difuzată partea a doua a acestui dialog.

 

Iașii marilor iubiri

Volumul de amintiri „Tania Ionașcu, bunica mea. O biografie basarabeană” este un portret al bunicii regizorului pentru care „acasă” reprezenta Basarabia de dinaintea invaziei sovietice, scrierea fiind însoţită de fotografii din arhiva familiei. Cristian Mungiu a fost invitat și într-o ediție a emisiunii Garantat 100% în octombrie 2023.

Am aflat de la Oana Lazăr, la Iașii marilor iubiri, că, în Iași, strada Mungiu există. Chiar dacă neoficial. Chiar dacă e numai o legendă urbană. Acestea sunt mai durabile decât deciziile unui consiliu local de primărie.

(w882) Mungiu cur

„Strada Mungiu" e confirmată de „marele net", de „mărețul google". Și de succesele celor ce au locuit în casa cu Observator, de la Stere la Mungiu. În volumul „Tania Ionașcu, bunica mea. O biografie basarabeană", regizorul Cristian Mungiu spune povestea acestui loc locuit de amintirile bunicii sale, Tania. Ați urmărit interviul cu celebrul Cristian Mungiu în grădina casei sale, în cea mai frumoasă toamnă de pe „strada Mungiu".

***

Studioul teritorial TVR Iaşi

Producător: Oana Lazăr

Partea I

Partea a II-a

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Spectacol Ansamblul Timisul-55 de ani (R)

*Studioul teritorial Timişoara

Producător, prezentator Florin Mihoc

(Reluare)
 
Teatru TV: „Aerisirea”, de Iosif Naghiu, o piesă despre iunie 1990

Duminică, 10 decembrie, la ora 20.00 - o nouă seară de teatru la TVR 3: „Aerisirea”, spectacol în regia lui Silviu Jicman, după un text de Iosif ...

„Ziua bună de la Iaşi”, ediție specială de 1 Decembrie

În direct la TVR Iași și TVR3, vineri, 1 Decembrie, de la ora 9.00, urmărim o ediție specială „Ziua bună de la Iaşi”.

Programe speciale la TVR de 1 Decembrie

Programe speciale la TVR de 1 Decembrie

publicat: marţi, 28 noiembrie 2023

Paradele militare de la Bucureşti şi Alba-Iulia, Gala „Omul anului 2023”, spectacole de tradiţie sau poveştile românilor din diaspora care vor să ...