loader
Foto

Galerie foto

Teatru TV: Steaua fără nume. In Memoriam Eugen Todoran

Casa de Producţie TVR vă invită să urmăriţi piesa „Steaua fără nume”, difuzată la TVR 2, marți 12 ianuarie, de la ora 22.10.

 

Povestea zânei ce-a apărut într-o gară provincială.

În gara unui orăşel liniştit de pe Valea Prahovei coboară din tren, forţată de controlori pentru că nu avea bilet, o tânără frumoasă, îmbrăcată în rochie de seară, pe nume Mona (interpretată de Eniko Szilagyi).

(w882) teatru tv

Cum nu s-a putut duce la un hotel, un tânăr profesor, pasionat de astrologie, Marin Miroiu (Florin Zamfirescu), îi oferă găzduire. Ajunşi acasă, cei doi încep o lungă discuţie, iar Mona este impresionată de sufletul sincer al profesorului. Vizibil atras de misterioasa femeie, Miroiu îi oferă în dar o stea descoperită chiar de el. Mirajul nopţii nu durează însă mult, iar dimineaţă, Grig (amantul Monei) îşi face apariţia într-un luxos automobil, pentru a o lua acasă.

(w882) teatru tv

Sub impresia amintirilor nopţii, tânăra refuză să plece, dar realitatea o face să recunoscă că lumea din care vine ea nu poate fi niciodată şi cea a profesorului.

Premiera - 31 iulie 1983

În distribuție: Eniko Szilagyi, Florin Zamfirescu,  Octavian Cotescu, Ovidiu Iuliu Moldovan,  Petre Gheorghiu, Rodica Tapalagă, Camelia Maxim, Teodor Danetti, Sandu Sticlaru, Ion Anghel, Cornel Vulpe.

Redactor: Lucia Hossu Longin

Regia artistica: Eugen Todoran

***

Mihail Sebastian

S-a născut în 18 octombrie 1907 la Brăila.

A debutat în literatură cu volumul "Fragmente dintr-un carnet găsit" (1932) şi a continuat cu "De două mii de ani", "Accidentul" şi "Cum am devenit huligan". În dramaturgie, Sebastian s-a impus cu piesele "Steaua fără nume", "Jocul de-a vacanţa" şi "Ultima oră".

Prima ecranizare a piesei "Steaua fără nume" a fost făcută în anul 1967, când coproducţia româno-franceză a avut-o în rolul principal pe actriţa Marina Vlady.

 

 


 

8:00 Telematinal

(II) (simultan TVR Moldova)

Moderatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminița Popa

Transmisiune directă

8:55 Teleshopping-Publicitate

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3