loader
Foto

În weekend la TVRi: "Tănase Scatiu" și "Haiducii lui Şaptecai"

E vremea filmelor românești cu actori de referință precum Victor Rebengiuc, Florin Piersic, Marga Barbu, Colea Răutu, Toma Caragiu, sâmbătă și duminică, de la ora 23.00. Filmele s-au difuzat și la TVR 3, în aceleași zile, de la aceeași oră.

 

Sâmbătă, 28 martie, ora 23.00 - "Tănase Scatiu"

Filmul este ecranizare după proza lui Duiliu Zamfirescu, "Viaţa la ţară" și "Tănase Scatiu" și oglindește povestea unei afaceri de familie, din vremea asfinţitului unei epoci.

Aflat în pragul ruinei, marele proprietar de pământuri Dinu Murguleţ acceptă să-şi mărite fata, pe Tincuţa, cu vechilul parvenit Tănase Scatiu. Astfel, acesta pune mâna pe moşia boierului, ceea ce îi înlesneşte ascensiunea pe scara socială. Însă căsnicia eşuează lamentabil, iar proaspătul îmbogăţit, devenit între timp deputat, are de înfruntat revolta ţăranilor.

"Victor Rebengiuc are intuiţia exactă a structurii morale, temperamentale şi culturale a lui Tănase Scatiu, căruia îi şi dă o formă cinematografică excepţională. Interpretul se prezintă cu o explozivă şi în acelaşi timp cumpănită desfăşurare a repertoriului propriu de mijloace şi procedee, extins de la notaţia fidelă a gestului banal, familiar, la revelatoarele izbucniri ale unei firi < satanice > (...)" - Florian Potra - Profesiune filmul, 1979.

* 1976 - ACIN - Premiile pentru regie, imagine – Nicolae Mărgineanu, interpretare feminină - Rodica Tapalagă, intrepretare masculină - Victor Rebengiuc, costume – Lidia Luludis.

România, 1976

Regia: Dan Piţa

Scenariul: Mihnea Gheorghiu

Imaginea: Nicolae Mărgineanu

Cu: Victor Rebengiuc, Eliza Petrăchescu, Vasile Niţulescu, Cătălina Pintilie, Andrei Csiky, Dan Nuţu, Rodica Tapalagă

(w882)

Duminică, 29 martie, ora 23.00 - "Haiducii lui Şaptecai"

Film de aventuri, este al patrulea din "seria Haiducilor". Acțiunea se desfășoară în Muntenia începutului de secol al XIX-lea, în plină epocă fanariotă.

Pentru a-i oferi fiicei sale, domniţa Ralu , bijuteriile dorite, Caragea Vodă instituie un nou bir. Neînfricatul Anghel Şaptecai, căpitanul unei cete de haiduci, se ridică în apărarea ţăranilor împovăraţi şi porneşte să recupereze galbenii acestora.

România, 1971

Regia: Dinu Cocea

Scenariul: Eugen Barbu, Mihai Opriş

Cu: Florin Piersic, Marga Barbu, Colea Răutu, Toma Caragiu, Aimee Iacobescu, Jean Constantin

 

 

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

*Provocările antreprenorilor, invitat Cosmin Pop, antreprenor

Producător Andrada Gorog

16:55 Teleshopping-Publicitate

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3