loader
Foto

Înălțăm ”O rugă spre cer” în Vinerea Mare

Vineri, 30 aprilie, ora 18.30, TVR3 vă invită, într-o ediție specială, să vă bucurați sufletul cu pricesne și cântece religioase, însoțite de cuvinte de învățătură creștină ale preotului Gabriel Cârciu, paroh al Bisericii Sf. Nicolae din Comarnic.

 

Cântec și poveste

La Cina cea de Paște, în camera de sus, înconjurat de-apostoli,

S-a așezat Iisus.

Și-acum cei doisprezece, sfielnic oarecum, se întrebau în cuget: Cum vor ședea la Rugă.”

(w882) maria tana

În Vinerea Mare sau Vinerea Paștilor, zi de mare doliu a creștinătății, zi în care Mântuitorul lumii a fost răstignit și a murit, înălțăm și noi O Ruga spre cer...

(w882) biserica

Astăzi, în Vinerea Mare, cu ”neamurile toate”, cu Maica lui Dumnezeu și cu cetele îngerești, să plângem cu lacrimi, moartea și punerea în mormânt a Mântuitorului.

Să ne alăturăm și noi, cu durerea inimilor noastre, la patimile pe care Fiul lui Dumnezeu le-a petrecut pentru noi și pentru a noastră mântuire, fiind încredințați că toți creștinii care ne vom pune nădejdea în Jertfa Crucii, vom ieși biruitori asupra păcatului și asupra morții.

(w882) baiat luma

În fiecare an, Hristos se răstignește și suferă din dragoste pentru fiecare dintre noi, iar, prin semnele timpului, Hristos bate acum la ușa noastră.

(w882) mircea nea

Prezintă: Mircea Neacșa

(w882) pugna

Invitați: preot Georgian Alexandrescu, Alexandru Pugna, Maria Tănase Marin, grupul vocal ”Ciuleandra” din Prahova

(w882) preot G Al

Preot Georgian Alexandrescu:

(Catedrala Eroilor Tineri – Înălțarea Domnului, Ploiești )

Mila și adevărul s-au întâmpinat, dreptatea și pacea s-au sărutat

Adevărul din pământ a răsărit și dreptatea din cer a privit. (Psalmul 84, 11-12)

Pentru creștini, această profeție din Vechiul Testament s-a împlinit în momentul când Domnul nostru Iisus Hristos a luat trup omenesc prin nașterea din Fecioara Maria, Născătoare de Dumnezeu.

Acum în această Săptămână Sfântă a Patimilor Celui ce a venit din bunătatea Sa, ca să-l mântuiască pe om, la Slujba Deniei, se cântă troparul ”Iată Mirele vine în miezul nopții și fericită e sluga pe care o va afla priveghind; iar nevrednică este iarăși cea pe care o va afla lenevindu-se.”

(w882) preot G Al

Îndemnul din acest tropar este să fim în priveghere, să luăm aminte la suferința îndurată de Domnul, căci pentru fiecare dintre noi s-a răstignit Hristos și fiecare, în parte, suntem chemați să Îl urmăm cu înțelepciune.

Privegherea înseamnă să fim întotdeauna milostivi, să ne rugăm, să postim, adică să fim, în toată vremea, în rânduiala Bisericii. Cine se află în Biserică e cu Hristos în corabie și, orice primejdie va fi, Domnul are grijă de ai Săi, ca să nu piară.

Să avem nădejde și curaj și prin viața noastră să arătăm că suntem ai lui Hristos, nu doar cu numele, ci cu totul. Numai prin Cruce ajungem la Înviere, adică la Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Hristos a Înviat!

(w882) maria tana

Producător: Maria Tănase Marin

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3