loader
Foto

Galerie foto

„Îngerii se bucură când ascultă Mozart”

Violoncelistul Marin Cazacu s-a aflat pe 25 noiembrie pe „Drumul lui Leşe”, de la ora 21.00, la TVR 3 şi online, pe TVR+ .

 

Grigore Leşe
Drumul lui Leșe

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Pe 25 noiembrie, violoncelistul Marin Cazacu, laureat al mai multor concursuri internaţionale, între care la Markenkirchen, Leipzig sau Bologna, binecunoscut pe scenele internaţionale, păşeşte pe Drumul lui Leşe. O călătorie de redescoperire şi reevaluare a identităţii noastre şi a „lucrurilor profunde”, la care sunt invitaţi telespectatorii TVR 3 şi cei care ne urmăresc online, pe TVR+, de la ora 21.00.

(w882) Drumul lui

„Trăim într-o lume instabilă, în care valorile nu se văd. Ele îşi caută împlinirea, bucuria, iluminarea. Astăzi, avem nevoie de tihnă. Am uitat să fim noi înşine, să fim liniştiţi, să avem răbdare. Am uitat să ne bucurăm, am uitat să sărbătorim natura, nu mai ştim cum cântă cucul. Totul s-a transformat în proiecte cu interes pecuniar. Muzicile trebuie împlinite pentru a ne dezmierda sufletul şi pentru a-l scăpa de prăvălirea în nimicul de fiecare zi. Astăzi, Marin Cazacu şi formaţia de violoncelişti ne dezmiardă inimile. Îngerii se bucură când ascultă Mozart. Când apare Dumnezeu, cântă Bach. Când cineva horeşte, îngerii stau şi ascultă. Astăzi, dumneavoastră sunteţi îngerii”. Astfel sună invitaţia lui Grigore Leşe la întâlnirea de suflet pe care ne-o dă vineri seară, la TVR 3.

Emisiunea este preluată şi de TVR HD sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 19.00.

(w882) Grigore Le

Redactori: Savina Bantaş, Sandrino Gavriloaia, Răzvan Bucuroiu

Producător: Sînziana Miloşoiu

Realizator: Grigore Leşe

13:30 Dăruieşte Românie!

* Carmen Târnoveanu vă provoacă să dăruiți Românie, în fiecare sâmbătă, de la ora 13.30, la TVR 3.

Parada tuturor artiștilor români se vede acum la TVR 3, în emisiunea Dăruiește Românie! în care vom promova oamenii talentați ai României, de peste tot din țară și din străinătate.

Regizor tv Manuela Apostol

Moderator, producător Carmen Târnoveanu

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3