loader
Foto

Întâlnire cu Viorica Flintașu la "Cântec și poveste"

”Cântece născute din preaplinul inimii, din dor şi drag pentru locurile de obârşie” ale Vioricăi Flintașu vă vor bucura sufletele d uminică, 23 mai, ora 16.00, la TVR3.

 

Cântec și poveste

”Din Bihor plecai în lume...” zice o horă bihoreană cântată cu suflet de Viorica Flintașu.

Zona etnofolclorică a Bihorului se defineşte prin originalitate şi autenticitate. Cântecul, jocul (danţu’), formula de acompaniament a viorii cu goarnă şi dobă, portul, meşteşugurile vin să confirme că ”veșnicia s-a născut la sat”.

(w882) viorica fl

Pentru un interpret al cântecului popular, definitoriu rămâne repertoriul şi modul în care înţelege să slujească zona pe care o reprezintă.

(w882) maria tana

Încă de la început, din perioada debutului, am avut şansa şi bucuria de a colabora în emisiunile muzical-folclorice ale Televiziunii Române, care au promovat mereu valorile specifice ale bogatei tradiţii româneşti, valori ce se regăsesc şi în emisiunea „Cântec şi Poveste”, realizată cu profesionalism şi dăruire de Maria Tănase Marin.

(w882) flintasu s

Chiar dacă sunt stabilită de mai mulţi ani în capitala ţării, legătura cu Bihorul nu a încetat niciodată, iar distanţa n-a constituit pentru mine un impediment.

(w882) flintasu 6

Mi-am împrospătat mereu repertoriul, căutându-i pe acei înzestraţi rapsozi ai satelor bihorene, iar unele cântece s-au născut din preaplinul inimii mele, din dor şi drag pentru locurile de obârşie, pentru neamul meu cu existenţă milenară.

(w882) flintasu 3

Am fost adeseori întrebată cum reuşesc să-mi păstrez totuşi stilul bihorean nealterat. Simplu. Din iubire şi dragoste pentru cântec, sentimente ce m-au însoţit pe parcursul a peste cincizeci de ani de carieră artistică. În preocupările mele ca interpretă nu a existat goana după un repertoriu comercial şi nici dorinţa de a fi neapărat „pe val” sau „în trend”, cum se mai obişnuieşte să se spună acum.” (Viorica Flintașu)

(w882) flintasu 4

Pe parcursul carierei sale artistice, marea voce a Bihorului, Viorica Flintașu, a oferit, spre arhivare, Radiodifuziunii Române, Televiziunii Române, Casei de Discuri Electrecord, şi altor case de producţie, peste 100 de creații, adevărate bijuterii folclorice, promovându-le cu dragoste și în nenumărate spectacole și turnee artistice în țară și în lume.

***

Invitați:

Tineri interpreți ai cântecului popular

(w882) chichirita

Nicoleta Chichiriță

(w882) daria moan

Daria Moanță

(w882) liviu olte

Liviu Olteanu

***

Producător: Maria Tănase Marin

8:00 Telematinal

(II) (simultan TVR Moldova)

Moderatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminița Popa

Transmisiune directă

8:55 Teleshopping-Publicitate

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3