loader
Foto

Integrala „Remix” - Metropol (I) la TVR 3 şi TVR+

În anul în care grupul Metropol sărbătorește 50 de ani de la înființare, Integrala „Remix” - Metropol (I) la TVR 3 şi TVR+, sâmbătă 3 martie, de la ora 22:00.

 

Remix

În anul în care grupul orădean (mai întâi beat, apoi hard rock) Metropol se pregăteşte să sărbătorească 50 de ani de la înfiinţare, TVR 3 vă propune un prim episod al Integralei Remix, realizat în 2004.

Emisiunea a fost ocazionată de reunirea rockerilor bihoreni de peste mări și țări la Teatrul de Stat din Oradea.

Mai mult, atunci s-a dezvelit o placă comemorativă pentru marele dispărut, în urmă cu un deceniu, bateristul și solistului vocal Bela Raduly. Iar ziarista Erika Jozsa, cunoscută ca folkistă, dar și fostă prezentatoare a Emisiunilor în limba maghiară din anii 70 – 80, prezenta o carte despre epoca Metropol.

Cu sprijinul unui alt teverist, la rândul său muzician, Zoltan Boroș, ediția „Remix” a putut pune în pagină arhive rarisime din istoria trupei, pe care colegul nostru a descoperit-o la începuturi și a lansat-o practic marelui public.

(w882)

Fost colaborator în studioul muzical TVR, liderul Attila Viranyi ne-a pus la dispoziţie numeroase documente din istoria nu tocmai fericită a trupei.

(w882)

De la debutul beat și până la anii marilor succese hard rock, declarațiile componenților trupei (Attila Viranyi, Andras Orban, Laszlo Trifan, Iosif Trendler, Gabor Nagy şi Sandor Barany) sunt ilustrate cu filmări de platou, videoclipuri și secvențe din concerte.

(w882)

Istoria Metropol se oprește la momentul plecării liderului din țară, forțat de Securitate. Trupa a continuat cu Orban și Raduly, cooptând noi și noi membri, editând un ultim disc LP.  În 1987, cei doi părăseau la rândul lor România.

(w882)

A doua parte a poveștii a fost editată în 2008, cu ocazia unei noi reuniri, tot la Oradea, iar echipa„Remix” speră la încă un episod „Din nou împreună” în acest an.

Foto: Attila Viranyi, arhive personale
Realizator: Doru Ionescu
Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+.
22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Spectacol Ansamblul Timisul-55 de ani (R)

*Studioul teritorial Timişoara

Producător, prezentator Florin Mihoc

(Reluare)
 
Teatru TV: „Aerisirea”, de Iosif Naghiu, o piesă despre iunie 1990

Duminică, 10 decembrie, la ora 20.00 - o nouă seară de teatru la TVR 3: „Aerisirea”, spectacol în regia lui Silviu Jicman, după un text de Iosif ...

„Ziua bună de la Iaşi”, ediție specială de 1 Decembrie

În direct la TVR Iași și TVR3, vineri, 1 Decembrie, de la ora 9.00, urmărim o ediție specială „Ziua bună de la Iaşi”.

Programe speciale la TVR de 1 Decembrie

Programe speciale la TVR de 1 Decembrie

publicat: marţi, 28 noiembrie 2023

Paradele militare de la Bucureşti şi Alba-Iulia, Gala „Omul anului 2023”, spectacole de tradiţie sau poveştile românilor din diaspora care vor să ...