loader
Foto

Invitație la teatru: spectacolul „Matca” și noi episoade „Shakespearia”

Marți, 21 aprilie, la TVR 3, ați urmărit piesa „Matca”, de Marin Sorescu, regia Dinu Cernescu, precum și noi file din seria dedicată spectacolelor montate pe texte de Shakespeare. Miercuri, 22 aprilie, ora 14.05, TVR 3 a reluat spectacolul „Matca”, onorându-și promisiunea de a oferi un regal teatral zilnic.

 

Teatrul Național de Televiziune - 7 zile din 7 la TVR3!

(w882) 7 din 7 te

Marți, 21 aprilie

Ora 14.00 – „Căsuța cu povești” – reluare „Rățușca cea urâtă” - prima parte

Ora 14.05reluare „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele”, de Matei Vișniec, spectacol preluat de la „Teatrul Țăndarică”

Ora 15.10 – reluare „Shakespearia, țara lui Will” – „Romeo și Julieta”

Ora 20.00 – „Căsuța cu povești” - „Rățușca cea urâtă” - a doua parte

***

(w882) Matca teat

Ora 20.05 – „Matca”, de Marin Sorescu. Adaptarea și regia artistică: Dinu Cernescu

În distribuție: Leopoldina Bălănuță, Vasile NIțulescu, Mitică Popescu

Redactor: Marina Spalas

Scenografia: arh. Teodora Dinulescu

Operator șef: George Grigorescu

(w882) Leopoldina

Piesa „Matca“ a fost publicată în revista „Teatrul“, nr. 9/septembrie 1973, apoi în volumul „Setea muntelui de sare“, apărut în 1974, la Editura Cartea Românească.

Premiera absolută a piesei a avut loc la 15 octombrie 1974, în Elveția, pe scena companiei Le Nouveau Theatre de Poche din Geneva. În aceeași lună, piesa este montată la Teatrul Mic din București, în regia lui Dinu Cernescu.

(w882) Matca teat

Izolaţi de restul lumii prin furia dezlănţuită a apelor, Irina şi tatăl ei discută despre viaţă şi moarte. Irina mai aduce în viață un om - copilul ei, viaţă din care pleacă tatăl ei - Moşul. În cele din urmă, copilul Irinei, deasupra apelor dezlănţuite, preluat de multe mâini, simbolice mâini, continuă viaţa întreruptă, pentru moment, de o rătăcire a naturii.

***

Ora 21.35 – „Shakespearia, ţara lui Will”

În perioada 20 - 26 aprilie, vă propunem Săptămâna Shakespeare la TVR 3: Shakespearia, țara lui Will - 11 episoade din seria dedicată spectacolelor montate pe texte de William Shakespeare.

(w882) Shakespear

Programul este realizat de Casa de Producţie TVR în parteneriat cu British Council, în 2016, în cadrul programului „Shakespeare Lives”.

„Regele Lear” - Alături de imagini din spectacolul realizat de Dragoş Galgoţiu la Teatrul Bulandra în 1999, ne reîntâlnim cu Alexandru Darie, Maia Morgenstern, Marian Râlea, Victor Rebengiuc si Mariana Mihuţ.

(w882) Shakespear

Credit foto: Mihai Costea

„Richard” - Episodul se referă la spectacolele „Richard II” și „Richard III”. Cuprinde imagini de arhivă din spectacolul montat de Ion Şahighian la Teatrul „Nottara” în 1961, alături de care putem revedea secvenţe din spectacolul realizat de Silviu Purcărete, tot la Teatrul „Nottara”, dar în anul 1983.

Teatrul TV este prezent cu secvenţe din spectacolul regizat de Ion Barna în 1969, o realizare excepţională cu Olga Tudorache și Ion Marinescu. Se alătură Doina Levinţa, Oana Pellea, Marius Stănescu și Mihai Măniuţiu cu imagini din spectacolul său de la Odeon, din 1993.

URMEAZĂ:

Miercuri, 22 aprilie:

  • „Leonce și Lena”, de Georg Buchner. Un spectacol de Gábor Tompa
  • „Shakespearia, țara lui Will” -  „Cymbeline”

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

Producător coordonator: DEMETER András István

***

Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Vă rugăm să ne urmăriți pe pagina TVR, pe Facebook și Instagram.

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3