loader
Foto

Invitație la teatru: „Unde-i revolverul?”, de Görgey Gábor

Sâmbătă, 1 august, ora 20.00, la TVR 3, Casei de Producție TVR vă propune piesa „Unde-i revolverul?”, de Görgey Gábor.

 

La mulți ani, Horațiu Mălăele! (n. 1 august)

„Unde-i revolverul?”, de Görgey Gábor este o satiră politică scrisă în 1966 care i-a adus lui Horațiu Mălăele, pentru interpretarea personajului K. Müller, în montarea de la Teatrul Nottara, Premiul UNITER pentru Cel mai Bun Actor în 1998.

Reluând partitura, alături de trupa Teatrului Național din Craiova și în regia artistică a lui Mircea Cornișteanu, spectacolul obține, în varianta TV, Premiul UNITER pentru Teatru TV în 2010

Mălăele, în orice distribuție, devine imediat centrul universului scenic. Fără orgoliu, de la sine, și în deplina bucurie a tuturor, fiindcă lucrurile se întâmplă nu emfatic, ci firesc asumat și in beneficiiul tuturor” - Doina Papp în volumul „O poveste cu Horațiu”

„Unde-i revolverul?”, de Görgey Gábor /  Regia artistică: Mircea Cornișteanu

Traducere Zeno Fodor

În distribuție: Horațiu Mălăele, Sorin Leoveanu, Valer Dellakeza, Angel Rababoc, Marian Politic

Muzica: Nicu Alifantis

Producători: Zoe Bălan și Ruxandra Țuchel

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR  difuzat pe canalele TVR.

Producător coordonator: DEMETER András István

* Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră

 

  • Cea de-a patra ediție a programului Teatru în TVR continuă!

Până în 13 septembrie Grădina TVR este cel mai important spațiu pentru spectacole de teatru în aer liber.

Toate informaţiile referitoare la programarea spectacolelor, ora de începere a acestora, regulile de distanţare socială şi protecţie împotriva infectării cu COVID 19 pot fi găsite pe www.tvr.rohttp://www.tvr.ro/teatruintvr.html#view şi pe https://www.facebook.com/casadeproductietvr

Biletele de intrare se pot procura de la teatrele partenere, iar accesul publicului se face prin intrarea din strada Constantin Blaremberg, poarta destinată exclusiv spectatorilor.

Vă așteptăm la Teatru în TVR!

(w882) teatru in

(w882)

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraş... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3