loader
Foto

Istoria bijuteriei | VIDEO

Emisiunea „ Locuri, oameni și comori" de la TVR3 ne-a propus duminică, 19 martie, de la ora 11.30, o ediție despre istoria bijuteriei.

 

Locuri, oameni și comori

Am vorbit despre cel mai frumos, prețios, căutat și apreciat lucru de când sunt oamenii pe pământ, adică despre bijuterii. Pentru că dorința oamenilor de a se împodobi este poate cea mai veche. Și ei știau că bijuteriile, și aurul mai ales, le dovedesc bogăția, puterea și le câștigă respectul comunității.

Primele dovezi că omul se împodobea vin de acum zeci de mii de ani, pe când bijuteriile erau șiraguri de scoici, de dinți de animale, pietricele, pene, iar mai târziu din sticlă. Până să ajungă la cele din aur, nu a fost decât un pas… de câteva mii de ani.

(w882) cercei muz

Muzeul Național de Istorie a României și cel de Istorie și Arheologie din Constanța ne-au arătat comorile lor antice.

Invitații acestui episod au fost Alexandru Arbunescu, muzeograf la Muzeul Național de Istorie a României, și Ana Hamat,  arheolog, Muzeul de Istorie și Arheologie din Constanța.

***
Producător: Emilia Nicolaescu

0:00 Cult@rt (R)

*Studioul teritorial Timişoara

Producator Tania Tunas

(Reluare)

0:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3