loader
Foto

„Locuri, oameni și comori": Ce a fost mai întâi, fotografia sau aparatul de fotografiat? | VIDEO

Duminică, 26 noiembrie, pe TVR 3 de la ora 11.30, emisiunea „Locuri, oameni și comori" ne-a invitat să aflăm detalii din istoria fotografiei, într-o colecție de aparate de fotografiat.

 

Locuri, oameni și comori

Ne-am propus, inițial, să facem o scurtă istorie a fotografiei, dar nu puteam să o facem fără o istorie a aparatului de fotografiat și așa am ajuns la eterna dilemă: Ce a fost mai întâi, fotografia sau aparatul de fotografiat?

Și aparatul, și capodopera sa fotografia au luat naștere din dorința eternă a omului de a păstra imagini și de a fotografia, adică misterul de a desena cu lumină, așa cum am putea traduce mot à mot cuvântul «fotografie» din greacă.

Muzeul Recordurilor Românești ne oferă cea mai mare colecție de aparate de fotografiat și Biblioteca Academiei Române ne invită să admirăm fotografiile lui Carol Pop de Szathmári, primul fotograf de război din România.

(w882) istoria fo

Invitați: Victor Bota – custode la Muzeul Recordurilor din România; dr. Adrian-Silvan Ionescu – critic și istoric de artă, directorul Institutului de Istoria Artei „George Oprescu” al Academiei Române.
***
Echipa TVR:
Imagine: Răzvan Chiriac, Marian Oprea, Florin Ioniță/Asistenți: Gheorghe Dincă, Mihai Clopot/Sunet: Marius Stanciu, Ionuț Popescu/ Producător: Emilia Nicolaescu
Credite text și foto: Emilia Nicolaescu
(w882) istoria fo

 

11:00 Toţi împreună

* Studioul teritorial Timişoara/Craiova

*Magazin interetnic în limbile minorităţilor *Alte minorităţi

Producător Miodrag Obradov

12:50 Teleshopping-Publicitate

 
De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Cum ne hidratăm corect?

Cum ne hidratăm corect?

publicat: joi, 02 mai 2024

O nouă ediție "Ziua bună de la Iași" a fost difuzată joi, 2 mai, de la ora 9:00, la TVR Iași și TVR 3.

 

#tvr3