loader
Foto

Jaful secolului – la Locuri, oameni şi comori

Duminică, 13 mai, de la ora 9.10, la TVR HD, şi de la 13.30, la TVR 3, Emilia Nicolaescu a pregătit o nouă ediţie a emisiunii sale, una axată pe cel mai mare jaf din România comunistă.

 

Locuri, oameni și comori

Jaful secolului s-a petrecut pe 28 iulie 1959, la ora 8:00 dimineaţa. Pe Calea Giuleşti, în faţa Sucursalei Băncii Naţionale, cinci bărbaţi şi o femeie, mascaţi şi înarmaţi, au jefuit maşina Băncii şi au furat peste 1 milion de  lei. O sumă imensă pentru acea vreme, echivalentul a peste 250.000 de dolari. Mai mult, jaful a avut loc la doar câteva străzi distanţă de o secţie de miliţie.

Imediat, autorităţile comuniste declanşează o vânatoare de oameni cum nu se mai văzuse, acestea răscolind întreaga ţară pentru a prinde pe făptaşii celui mai îndrăzneţ jaf văzut vreodată în spatele Cortinei de Fier. Sunt arestaţi sute de oameni şi mii sunt chemaţi pentru interogatorii. Suspecţii sunt bătuţi cu sălbăticie în temniţele miliţiei, chiar şi atunci când nu existau dovezi împotriva lor. Cu toate acestea, rezultatele concrete nu au apărut, fapt ce a dus la implicarea Securităţii. Aşa se ajunge la decizia de a lărgi cercul de suspecţi  la membrii de partid, iar rezultatele au uimit pe toată lumea.

Cine au fost cei şase făptaşi, cum s-a încheiat aventura lor şi ce s-a întâmplat cu ei, veţi afla în episodul de astăzi, la Locuri, oameni şi comori.

Sursa foto: politisti.ro

15:00 Cântec şi poveste

*Studioul teritorial Timişoara

* Emisiunea prezintă personalităţi ale folclorului din regiune.Pe lângă dialogul cu gazda emisiunii sunt evocate în imagini de arhivă tradiţiile locului. O emisiune în care descoperim poveştile de dincolo de cântec şi unde muzica populară se cântă live.

Producător Felicia Stoian

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Timişoara

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

Producător Daniela Constantin

Transmisiune directă

 
Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvr3