loader
Foto

Johnny Răducanu, un interviu în ritm de swing cu Florian Lungu

Sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 22.00, la TVR 3 descoperiţi o altă latură a lui Johnny Răducanu, într-o discuţie din arhiva de aur.

 

Remix

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Se întâmpla în 17 decembrie 2003, la Club A, după câteva tratative cu o săptămână înainte, duse cu maestrul pe jos, pe drumul dintre TVR şi Gara Basarab. Ger mare, dar pentru reporter au fost două ore de vis, într-o poveste a jazzului românesc şi nu numai. Când Johnny obosea, adăstam la florăresele de la piaţa 1 Mai, că era personaj cunoscut şi acolo. Mai flecăream despre una alta, apoi ne reluam drumul prin muzica românească. Pentru că muzicianul a fost şi un mare povestitor, dovadă cărţile publicate.

(w882) Johnny Ră

La Club A, faţă în faţă cu jazzologul unic Florian Lungu, s-a derulat o altă poveste, iscată de imaginile de arhivă care se derulau în spatele celor doi. Trioul şaizecist al lui Richard Oschanitzky (cu Johnny la contrabas şi Bob Iosifescu la baterie), Aura Urziceanu acompaniată de cel mai tare grup jazz pe care l-a avut vreodată România, cvintetul BUCUREŞTI (cu Dan Mândrilă şi Ştefan Berindei la saxofoane, Marius Popp la pian şi Eugen Gondi la baterie), Anca Parghel (concertele Jazz Alive de la Sala Palatului, din 1993), festivalurile de jazz de la Sibiu (în ’74 jam session, în ’76 – ’77 cu chitaristul Radu Goldiş, în ’80 când cânta deja la pian cu debutanţii Tudi Zaharescu la tobe şi Mihai Creţu, nepotul lui Johnny, la contrabas, în 1990 la pian solo), totul culminând cu gala “Johnny Răducanu - 70 de ani de jazz în România” (2001).

(w882) Johnny Ră

Nu întâmplător, în octombrie, la Brăila, se desfăşoară a treia ediţie a unui festival – concurs internaţional dedicat memoriei lui Johnny Răducanu. În juriu şi în recital – contrabasistul Michael Cretu din Manchester.

(w882) Johnny Ră

(w882) Johnny Ră

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

7:00 Satul meu

(redifuzare)* Studioul teritorial Cluj

* Istorie si traditii in satul Rasinari, jud. Sibiu

Invitati: Bogdan Bucur, primar com. Rasinari Nicolae Jianu, preot ortodox, Rasinari Dinu Bucsan, nepotul lui Octavian Goga Dumitru Capota, cioban Carmen Olteanu, profesoara de matematica Pavel Diaconu, colectionar Mioara Iacob, muzeograf.

Producători: Radu Anghel, Radu Puscas

7:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

* Dan Pavel

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3