loader
Foto

Jurnalism Cultural, în noul sezon Cult@Press

Daniela Zeca-Buzura a fost invitata lui Carmen Târnoveanu, în deschiderea noului sezon Cult@Press la TVR 3. De la ora 15.45, pe 3 octombrie.

 

Carmen Târnoveanu
Cult@Press

#Jurnalism, #JurnalismCultural, în noul sezon Cult@Press.

De la păreri la principii sau de la reguli la inspirație de moment, presa delimitează un teritoriu pe cât de important, pe atât de vulnerabil , atât aș îndrăzni să spun despre o profesie din ce în ce mai greu de susținut cu toate argumentele verticalității pe masă, aceea de #jurnalist.

Cât despre jurnalismul cultural, îi las pe colegii mei, evident, jurnaliști, să continue povestea în noul sezon Cult@Press, la TVR3, duminica, de la 15.45, spune Carmen Târnoveanu, realizatorul emisiunii.

(w882) Cultapress

E necesar ce se întâmplă aici, la Cult@Press. Știu că Marina Constantinescu a zis că e cool la Cult@Press. Da, poate că e și cool, eu aș spune că e, în primul rând, o busolă necesară pentru că, sunt convinsă, numai așa mai recuperăm pe cineva de pe margine, adică pe cineva care și-ar dori să înțeleagă mai clar lucrurile, dar nu are un ghid util, cineva care și-ar dori să se descurce într-o mare de informații, de cărți, de opinii, de eseuri, de cultură, în general, și atunci, ce se întâmplă la Cult@Press e un fel de fir roșu, da, știu, poate sună banal,  dar oricine cred că are nevoie de o hartă pentru a se orienta. Ei bine, Cult@Press e o harta necesară, a spus Daniela Zeca - Buzura.

(w500) DZB

Daniela Zeca – Buzura prozator, eseist, critic literar, jurnalist , realizator al emisiunii "Mic dejun cu un campion", emisiune ce poate fi urmărită sâmbătă, de la ora 10.00, la TVR2, este invitatul care deschide noul sezon Cult@Press, o producție TVR3, singura emisiune de televiziune în care jurnaliștii se întâlnesc pentru a pune pe masa de discuție teme de interes care vizează propria profesie și, în egală măsura, încearcă să răspundă interogațiilor recurente despre jurnalismul cultural și, implicit, presa de cultură.

Cult@Press pornește în #sezonul2 de la nevoia de a înţelege ce se întâmplă cu noi, iar direcţia spre cultură, oricât de inadecvat ar putea să pară, într-un timp ca cel pe care îl trăim, va determina, în orice context social, calitatea oamenilor cu care interacţionăm sau care decid pentru noi, ori chiar calitatea oamenilor care putem deveni.

***

Jurnalist: Raluca Amzăr

Moderator, realizator: Carmen Târnoveanu

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3