loader
Foto

Galerie foto

Kamo, de la beat-urile Phoenix la Bega Blues-ul de Timişoara

Sâmbătă, de la ora 22:00, ați urmărit la TVR 3 ediţia „remember Bela Kamocsa”, dedicată membrului fondator al unor trupe ca Phoenix sau Bega Blues Band (una dintre primele formații de blues).

 

Remix

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Stins la 14 ianuarie 2009, în anul în care ar fi împlinit 65 de ani, Bela Kamocsa va rămâne pe retina afectivă a contemporanilor săi ca o figură luminoasă, ca şi muzica în slujba căreia s-a aflat cu vocea, cu chitara bas ori armonie, în tot cazul cu mintea şi cu sufletul.

Timişoreanul n-a contat vreodată în topurile marilor muzicieni ori instrumentişti pop-rock şi jazz, în schimb grupurile înfiinţate de-a lungul deceniilor au marcat esenţial cursul melosului autohton, nemaivorbind de activitatea sa de organizator de concerte şi festivaluri. Portretul In memoriam a fost editat postum, folosind interviuri din perioada 2002 – 2009 şi imagini din Arhiva Multimedia TVR cu grupurile în care a cântat: Phoenix, Paul Weiner Grup, Gramophon, Post Scriptum, Bega Blues Band. Filmări inedite de la Timişoara, Festivalurile de Jazz de la Sibiu şi Gărâna, de Blues de la Sighişoara, Club A.

Ediţia nu este difuzată întâmplător în aceste zile în care trupa sa de suflet – Bega Blues Band, a cărei direcţie a fost preluată de cel mai apropiat colaborator, Johnny Bota – cântă la «Bucharest Jazz Festival». Vremuri (de poveste)... cu cântec, din 1962 încoace, într-un medalion al celui căruia prietenii și fanii îi spuneau simplu, KAMO!

Realizator Doru Ionescu

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Cult@rt (R)

*Studioul teritorial Timişoara

Producator Tania Tunas

(Reluare)
 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3