loader
Foto

L.egal 100%: Diferența dintre arbitraj și instanța de drept comun

Vineri, 8 aprilie, de la ora 15.30, la TVR 3,  arbitrul judecător Ileana Lanzoni Nicolaescu, președinte C.A.J.I, ne vorbește despre arbitraj, metodă alternativă de soluționare a litigiilor.

 

Loredana Corchiș
L.egal 100%

„Ca regulă generală, dispozițiile legale din România prevăd că litigiile se soluționează fie de către instanțele de judecată, fie pe cale arbitrală.

Arbitrajul este reglementat ca o alternativă la justiția clasică oferită de instanțele de judecată.
În ediția de săptămâna aceasta d-na. arbitru judecător Ileana Lanzoni Nicolaescu - Președintele Tribunalului de Arbitraj Instituționalizat și Concilere, Intern și Internațional, ne oferă mai multe informații despre arbitraj, ce fel de litigii se pot soluționa prin această procedură, cum pot beneficia părțile în concret de aceasta, dar ne prezintă și avantajele arbitrajului.
De cele mai multe ori se face confuzie între arbitraj și mediere, de aceea se vor face și clarificările necesare și, în același timp, se va face referire la costurile arbitrajului comparativ cu cele din instanța de drept comun. “

Realizator și moderator Loredana Corchiș

Producător Emilia Avram

***

La TVR 3, în fiecare vineri, de la ora 15.30.

Emisiunea L.EGAL 100% este una informativă și are drept scop să le prezinte cetățenilor drepturile și obligațiile pe care le au, descifrarea actelor normative şi aflarea modului de a evita încălcarea drepturilor.

 

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: luni, 15 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Spectacol de referință duminică la TVR: „Chirița în provincie

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 21 aprilie, spectacolul „Chirița în provincie", de Vasile Alecsandri, pe TVR3, de la ora 20.00 ...

 

#tvr3