loader
Foto

L.egal 100%: Împărțirea moștenirii și clasele de moștenitori

Pe 25 februarie de la ora 15.30, la TVR3, Loredana Corchiș și invitatul său, avocatul Kocsis Jozsef, ne-au adus o ediție în care informațiile s-au referit la succesiune, cotă succesorală și moștenitori.

 

Loredana Corchiș
L.egal 100%

Succesiunea, cunoscută mai degrabă după denumirea de moștenire, reprezintă acea modalitate legală prin care sunt transmise bunurile unei persoane care a încetat din viață, altor persoane, mai exact moștenitorilor.

Discuția despre mostenire este una complexa și deloc facilă. De aceea, sfaturile unui specialist în domeniu sunt foarte utile.

Lect. dr. Kocsis Jozsef - avocat, invitat în ediția L.egal 100% de săptămâna aceasta, ne răspunde la întrebări precum: cine poate avea calitatea de moștenitor? ce condiții legale trebuie să îndeplinească o astfel de persoană? care sunt regulile după care se împarte o moștenire conform legii? care sunt clasele de moștenitori? cum se calculează cota succesorală a soțului supraviețuitor? ce este rezerva succesorală? poate fi un copil dezmoștenit prin testament? moștenirea testamentară are prioritate în fața celei legale?

***

La TVR 3, în fiecare vineri, de la ora 15.30.

Emisiunea L.EGAL 100% este una informativă și are drept scop să le prezinte cetățenilor drepturile și obligațiile pe care le au, descifrarea actelor normative şi aflarea modului de a evita încălcarea drepturilor.

10:55 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

11:00 Toţi împreună

* Emisiune în limba maghiară*Studioul teritorialTg.Mureş

Reportaje din actualitatea socială şi culturală regionala-Reportaj despre conferința „Transhumanity” organizată la Târgu Mureș/Cum să construim o Ecocasă?, Sfaturi practice pentru cei care vor să trăiască în armonie cu natura

Producător Anna Kos

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Timişoara

Producător Peter Keresztes

 
Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

 

#tvr3