loader
Foto

La Mănăstirea Sihla, în Munţii Stânişoarei

Duminică, 29 aprilie, de la ora 8.30, la TVR 3 şi online pe TVR+, v-am invitat într-o călătorie spirituală, la un lăcaş de cult ortodox care datează din secolul al XVIII-lea.

 

Descriptio Moldaviae

Despre România, ca grădină a Maicii Domnului, s-a vorbit mai ales după vizita la Bucureşti a Papei Ioan Paul al II-lea.

În anul Sărbătoririi Centenarului României, vă propunem să ne urmaţi prin spaţii marcate de spirit duhovnicesc din zona Moldovei.

În această ediţie poposim la Mănăstirea Sihla, lăcaş de cult ortodoxă din secolele XVIII-XIX. Urcăm în Munţii Stânişoarei, la 1000 metri altitudine, într-o zonă stâncoasă a Obcinei Sihlei.

În perimetrul Mănăstirii se află peștera în care, în secolul al XVII-lea, a trăit Cuvioasa Teodora, fiica lui Joldea Armașu de la Cetatea Neamțului, cea care va fi cunoscută în lumea ortodoxă drept Sfânta Teodora de la Sihla.

(w882) pesterea c

Pentru a ajunge la obiectivul nostru, ne abatem puţin de la drumul forestier care leagă satul Agapia de Mănăstirile Sihăstria şi Secu.

3:30 Ia’şi afla (R)

*Studioul teritorial Iaşi

Producător Oana Lazăr

(Reluare)

4:30 Caravana TVR 3 (R)

*Studioul teritorial Iasi

Producător Horia Gumeni

(Reluare)
 
„Cântec și Poveste

Vineri, 21 iunie, ora 15:00, la TVR 3, în spațiul emisiunii „Cântec și Poveste" v-am invitat pe Valea Bârgăului, unde ne-au însoțit surorile ...

Marcel Pavel, invitat special al emisiunii „Din Arhiva TVR

Celebrul interpret Marcel Pavel va fi invitatul lui Irninis Miricioiu în emisiunea „Din Arhiva TVR", într-un cadru deosebit: Muzeul Cotroceni. ...

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvr3