loader
Foto

La TVR 3 ne pregătim de Crăciun cu două filme de suflet

„Gara pentru doi” (sâmbătă, 23 decembrie de la ora 20.00) şi „Crăciunul la castel” (sâmbătă, de la ora 23.15).

 

Comedia romantică „Gară pentru doi“, unul dintre cele mai cunoscute filme ruseşti, aduce două interpretări memorabile, din partea Ludmilei Gurcenko şi a lui Oleg Basilaşvili. Filmul este o odă adusă iubirii fără de vârstă şi a răbdării – care s-a bucurat de laudele criticilor, fiind nominalizat pentru un Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes din 1983.

O gară provincială este locul unde destinele se întâlnesc şi banalitatea devine extravaganţă. Vera, o chelneriţă trecută de prima tinereţe, îl întâlneşte pe Platon, un pianist acuzat pe nedrept de crimă. Urmează o serie de întâmplări amuzante, dar şi dramatice prin care cei doi se apropie.

Crăciunul la castel (Christmas at Castlebury Hall – SUA, 2011). Regia: Michael Damian, cu: Katie McGrath, Sam Heughan, Roger Moore.

După moartea surorii şi a cumnatului ei într-un accident, Jules Daly îşi creşte singură cei doi nepoţi şi, fiindcă tocmai şi-a pierdut slujba, se pregăteşte de unul dintre cele mai triste Crăciunuri din viaţa ei. Din senin, tânăra primeşte invitaţia de a călători în Europa şi a petrece sărbătorile la castelul bunicului copiilor, ducele de Castlebury, care vrea să-şi cunoască în sfârşit nepoţii, după ce ani de zile îşi renegase fiul. Viaţa lui Jules şi a celor doi copii este pe cale să ia o turnură foarte interesantă!

Pelicula “Crăciunul la castel” a fost filmată în România la Castelul Peleş, Castelul Ştirbei şi Palatul Bragadiru. Din distribuţie fac parte şi mai mulţi actori români, rolul cel mai important fiind deţinut de Florin Busuioc  - care vorbeşte engleza cu un veritabil accent britanic.

17:30 Lumea de aproape

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*Emisiune tip talk-show, care își propune să aducă în prim-plan realitatea zonală.

Proiecte 2024

Producător Lacrima Balint

17:55 Teleshopping-Publicitate

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3