loader
Foto

Liana Stanciu în dialog cu Corina Dănilă şi Crina Linţă

Joi, 5 decembrie, de la ora 21.00, la Arte, carte şi capricii, ne-am amintit de tradiţii şi de mari artişti, am descoperit literatură de calitate şi am călătorit în căutarea succesului creativ.

 

LIANA STANCIU
Arte, carte şi capricii

Ediție disponibilă online pe TVR+.

Invitate în studioul Arte, carte şi capricii, actriţele Crina Linţă şi Corina Dănilă au povestit despre un spectacol de suflet şi un teatru mic, dar mare cât o lume: Teatrul Arte dell'Anima. Liana Stanciu a aflat de la cele două artiste ce înseamnă să conduci un teatru tânăr, dar şi cum arată întâlnirea faţă în faţă cu publicul avid de teatru de calitate.

Artiştii români pe care îi prezentăm de obicei trăiesc şi lucrează în România. Indiferent dacă este vorba despre literatură, arte vizuale sau muzică, ei sunt conectaţi la realitatea şi la evenimentele acestei ţări. Dar cât de româneşte simt şi creează cei pe care viaţa i-a dus pe diferite ţărmuri, mai ales când au cunoscut succesul în afara ţării, am aflat dintr-un reportaj realizat de Bogdana Pascal.

Anul Cărţii a fost celebrat la Muzeul Național George Enescu printr-un eveniment de o încărcătură emoţională aparte, care a redat iubitorilor de rock și poezie definiţia unicităţii textului literar în muzică. Momentul i-a avut ca invitaţi de marcă pe cantautorii Mircea Vintilă și Florin Ţibu și a prilejuit premiera pentru public a filmului documentar CUVINTE ŞI NECUVINTE, în regia lui Cristian Radu Nema. Spectacolul a fost dedicat memoriei lui Leo Iorga, solistul trupei COMPACT, care ne-a părăsit în urma cu o lună.

Tudor Călin Zarojanu ne-a anunțat că rubrica De ce-aş citi? a ajuns într-un moment jubiliar. Calculele sale sunt însă extrem de ciudate... însă cuprind, ca de obicei, un puternic argument pentru lectură.

În această perioadă a anului, parcă ne amintim mai mult de tradiţii, de familie şi, de ce nu, de ia românească pe care o purtau străbunicii noştri la zi de sărbătoare. La Biblioteca Naţională a României, iile şi cămăşile tradiţionale româneşti au stat la loc de cinste, într-o expoziţie specială organizată de Institutul Naţional al Patrimoniului.

Amatorii de artă actuală sunt tot mai receptivi la infuzia tehnologiei în artă, în toate formele ei, de la videomapping la realitate augmentată, realitate virtuală şi inteligenţă artificială. Pe lângă public, şi artiştii folosesc din ce în ce mai mult new media, incluzând toate aceste domenii noi în formele tradiţionale de exprimare. Astfel, a apărut proiectul Realităţi Alternative Dezvoltate de Artiştii Români sau, mai pe scurt, RADAR - o platformă ce dă voce tuturor artiştilor contemporani care duc inovaţia prin tehnologie în toate domeniile conexe artei.

Poveştile clasice prin contur pe marile ecrane şi, de data aceasta, nu doar copiii sunt cei vizaţi. Cele care trag semnalul sărbătorilor de iarnă sunt animaţiile, iar producătorii de film sunt pregătiţi, la rândul lor, să le ofere cinefililor noi călătorii fantastice alături de eroii lor preferaţi. Detalii am avut în CINErecomandă, rubrica de film realizată de colegul nostru Cristi I. Popescu.

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

Producător Andrada Gorog

16:55 Teleshopping-Publicitate

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3