loader
Foto

„Identitate Basarabia": Întâlnire cu scriitoarea Liliana Corobca | VIDEO

Emisiunea „Identitate Basarabia" realizată de TVR Iaşi vă propune o ediție în care vă reîntâlniți cu Liliana Corobca, scriitoare și cercetător științific expert în teme precum cenzura și exilul. Pe TVR3, de la ora 10.30, sâmbătă, 30 septembrie.

 

Identitate Basarabia

Liliana Corobca este cunoscută publicului larg pentru activitatea ei literară; este un autor prolific, unele dintre cărțile ei fiind premiate și traduse: „Kinderland”, „Imperiul fetelor bătrâne”, „Capătul Drumului”.

Scrie romane în timpul liber, dar îşi câstigă pâinea din cercetare. A fost cercetător științific la Institutul de Istorie și Teorie Literară „George Călinescu” din București (2002-2011). A publicat mai multe cărți despre cenzură.

Este editor, expert în domeniul exilului românesc și cercetător la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.

Producător :Violeta Gorgos

20:00 Din arhiva TVR

* Editie speciala de Paste

Producator Irninis Miricioiu

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
De sărbători, Dăruiește Românie!

De sărbători, Dăruiește Românie!

publicat: sâmbătă, 04 mai 2024

Carmen Târnoveanu v-a așteptat alături de invitați speciali, în edițiile de sărbătoare ale emisiunii ”Dăruiește Românie!”, miercuri, 1 mai, de ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

Pe „Drumul lui Leșe

Emisiunea „Drumul lui Leșe" a adus sâmbătă, 4 mai, pe TVR 3 de la ora 21.00, o nouă ediție în care Grigore Leşe a susținut un dialog de împăcare ...

 

#tvr3