loader
Foto

Locuri, oameni și comori: "Eleganță și huzur în veacul fanariot"

Sâmbătă, 12 iunie 2021, de la ora 12:00, pe TVR 3.

 

Emilia Nicolaescu
Locuri, oameni și comori

Secolul 18 este secolul unei dezvoltări extraordinare a Bucureștiului. O perioadă pitorească, plină de culoare, frământari și căutări. Din cauza domniilor fanariote, este în general privită ca o perioadă neagră a istoriei noastre, pentru că tot ce a venit din Fanar a fost criticat și blamat. Eleganța boierilor, huzurul și opulența domnitorilor, contrastau cu săracia restului populației.

Dar bunăstarea claselor privilegiate a dus la ridicarea unor clădiri impunatoare, școli și spitale, arhitectura, cultura, învățămintul au progresat. Iar moda a ținut pasul cu vremurile, sau invers.

(w882)

Maria Camelia Ene, istoric și critic de artă la Muzeul Municipiului București a fost fascinată de cele peste 100 de costume de patrimoniu, care se află la Muzeu și așa s-a născut volumul "Moda în Țara Româneasca în secolul al 18-lea și în prima jumătate a secolului al 19-lea". Iar concluzia este că, într-adevar, secolul 18 este unul strălucitor și pe nedrept marcat doar de evenimente tragice.

(w882)

13:00 Selfie

*Studioul teritorial Timișoara

* SELFIE are în vedere artiști, muzicieni, tineri pasionați de știință sau de afaceri sau voluntari în diverse domenii. Aceștia se vor prezenta singuri, în maniera unui AUTOportret și vor spune despre ei lucrurile care consideră că ii fac speciali.Emisiunea se adresează unui public deschis, interesat de poveștile acestor oameni, care are cam aceeași vârsta ca și protagoniștii. SELFIE este o emisiune dinamică, neconvențională, în care orice este posibil!

*Invitata Ana Maria Ursu

Producător Roxana Morun

13:30 Dăruieşte Românie!

* Carmen Târnoveanu vă provoacă să dăruiți Românie, în fiecare sâmbătă, de la ora 13.30, la TVR 3.

Parada tuturor artiștilor români se vede acum la TVR 3, în emisiunea Dăruiește Românie! în care vom promova oamenii talentați ai României, de peste tot din țară și din străinătate.

Regizor tv Manuela Apostol

Moderator, producător Carmen Târnoveanu

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3