loader
Foto

„Locuri, oameni și comori" - dimineți cu pagini de istorie la TVR3 | VIDEO

În fiecare zi, la TVR3 urmărim de luni până vineri, de la ora 9:30, câte un episod „Locuri, oameni și comori" dintr-o serie Best of programată în vara lui 2024.

 

Locuri, oameni și comori

Ne petrecem vacanța împreună și vă anunțăm temele edițiilor emisiunii „Locuri, oameni și comori" din perioada 1 - 5 iulie:

  • luni, 1 iulie - Brandurile Sibiului
  • marți, 2 iulie - Turnuri, case, bastioane din Clujul medieval
  • miercuri, 3 iulie - Femeia de la Poiana Cireșului
  • joi, 4 iulie - Eleganță și huzur în veacul fanariot
  • vineri, 5 iulie - Pledoarie pentru Negru Vodă

(w882) LOC 1 iuli

***

Temele edițiilor emisiunii „Locuri, oameni și comori" din zilele de 26-28 iunie:

  • miercuri, 26 iunie - Aurul dacic, înapoi acasă
  • Joi, 27 iunie - Toți în unul, povestea unui proiect de țară
Un episod despre expoziţia „Fizionomii unificatoare” de la Muzeul Municipiului București.
Emilia Nicolaescu, producătoarea emisiunii: „Atunci când o dorință se regăsește în alegerea unanimă a unei națiuni, ea se manifestă cu o asemenea forță, încât politicul trece pe planul doi. Sigur că oamenii politici semnează tratatele și convențiile. Tot ei fac declarații care înfierbântă auditoriul și negociază la masa marilor puteri. Uneori pun mâna și pe arme. Avem nevoie de aceste figuri conducătoare, așa cum avem nevoie și de date: 1600, 1859, 1918. Această idee a prins viață la Muzeul Municipiului București, într-un proiect numit Fizionomii unificatoare. Istoricul Adrian Majuru, inițiatorul acestei expoziții, consideră că aceste fizionomii unificatoare - Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza, I.C. Brătianu - și-au însușit poziția de lideri și și-au dovedit, astfel, fidelitatea față de acest popor. Tot la Muzeul Bucureștiului am văzut o reconstituire din silicon a capului lui Mihai Viteazul, prima de acest fel în muzeele din România. Reconstituirea, realizată de sculptorul Radu Tudor Panait, se bazează pe măsurătorile antropometrice făcute acum mai bine de 100 de ani de către profesorul de anatomie și antropologul Iosif Francisc Rainer”.
  • Vineri, 28 iunie - Medicina în timp de molime și război

În Primul Război Mondial, din rândul tuturor țărilor participante, și-au pierdut viața peste 10 milioane de soldați, iar 20 de milioane au fost răniți. Ce poate fi mai cumplit ca în timp ce țara e cuprinsă de război, foamete și sărăcie, să apară și o boală sau mai multe? Numărul victimelor provocate de epidemia de gripă spaniolă a fost mult mai mare decât numărul victimelor războiului.

Edițiile bilunare „Locuri, oameni și comori" difuzate duminică de la ora 11.30 se păstrează și pe durata grilei de vară 2024. Astfel, duminică, 7 iulie, revedem episodul despre Transilvania dinozaurilor.

***

Producător: Emilia Nicolaescu

9:00 Vedere cu olteni

*Best of * Studioul teritorial Craiova

* Cu siguranță în Oltenia nu exista anonimi. Emisiunea este de oameni, fapte si intimplari deosebite, chestiuni culese direct de pe ulita care dau nastere la interpretari hilare. Cu cât este mai serios tratata problema, cu atat satira este mai accentuata.

Producator Doru Ciolacu

9:30 Locuri, oameni si comori

*Best of

Producator Emilia Nicolaescu

 
Spectacolul „Paiaţele”, o fantezie după A.P. Cehov, propunerea TVR în serile de teatru din această săptămână | VIDEO

Teatrul Naţional de Televiziune a pregătit pentru zilele de 17 și 21 iulie spectacolul cu piesa „Paiaţele”, adaptare după A.P. Cehov. Comedia ...

Fizica pe înțelesul tuturor | VIDEO

Fizica pe înțelesul tuturor | VIDEO

publicat: marţi, 16 iulie 2024

Am urmărit o ediție "Vară pentru voi", în direct de la ora 16:00, la TVR Craiova și TVR 3. Emisiune realizată și moderată de Luiza Paraschivu.

Sezonul estival „Dăruiește Românie!

Vara aceasta, vineri de vineri, Carmen Târnoveanu îi întâmpină pe invitații emisiunii „Dăruiește Românie!" în locuri de poveste, decupate ...

 

#tvr3