loader
Foto

Viitorul înseamnă educație: Provocări ale vieții de părinte, în „Lumea de aproape"

Părinții și profesorii, aliați în creșterea copiilor, în fața provocărilor lumii de astăzi: o ediție a emisiunii „Lumea de aproape", cu mai multe răspunsuri și sugestii pe această temă, s-a difuzat marți, 14 mai, de la ora 17.30, pe TVR3.

 

Lumea de aproape

Copiii pot crește frumos și armonios dacă legătura cu părinții și dascălii lor este una consolidată și care corespunde  provocărilor societății moderne. De aceea, este important să se creeze o  comunitate de părinți care împreună cu profesorii să coopereze într-un  cadru bine informat și adaptat contextului social dinamic și plin de provocări.

Cum se pot realiza toate acestea? Am primit răspunsuri și soluții de la specialiști în educație și psihologie, reuniți la Craiova în cadrul conferinței „ParentingNet”, protagoniști în reportajul difuzat în emisiunea „Lumea de aproape".

***

TVR Craiova

Producător: Simona Carauleanu

7:00 Satul meu

* Studioul teritorial Iasi

* INVESTIŢII ÎN SATELE DE PE VALEA MUNTELUI

În cele mai multe dintre cazuri cu un trecut monoindustrial, în prezent lumea satului se confruntă cu probleme economice şi sociale care afectează calitatea vieţii în comunităţile rurale. Investiţiile reprezintă o cale sigură spre dezvoltare, dar acestea nu pot apărea din senin. Există programe, există proiecte şi fonduri europene mai mult sau mai puţin rambursabile însă pentru a le accesa investitorii trebuie să parcurgă anumiţi paşi şi să îndeplinească anumite criterii. Grupurile de acţiune locală, GAL-urile identifică potenţialul unei zone şi eligibilitatea unui proiect şi lucrează apoi cu investitorul pentru a-l aduce în zona accesării banilor pentru a începe o afacere. O emisiune despre mai multe investiţii în lumea satului şi rolul GAL în aceste demersuri.

Producator Sergiu Ciocoiu

7:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

*Angela Achitei-I

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
Trofeul Valea Uzului. Raliul Moldovei, în direct la TVR Iași și TVR3 | VIDEO

De sâmbătă, 27 iulie, în Moldova răsună din nou motoarele mașinilor de cursă.  

Carmen Târnoveanu și invitații săi vă așteaptă într-un București de vară

Sezonul estival „Dăruiește Românie!" continuă, vineri de vineri, de la ora 20.00, în direct, la TVR3. Românii din străinătate pot urmări ...

„Calea Eroilor” de Constantin Brâncuși, în Patrimoniul UNESCO: Eveniment cultural la Tg. Jiu

Sunteți așteptați pe TVR3 duminică, 28 iulie, de la ora 19.00, să urmăriți o transmisiune directă din Târgu Jiu. Mai multe trupe de artiși ...

 

#tvr3