loader
Foto

Săptămâna dansului contemporan la Iași

Festivalul D.A.M. -„Dans, Artă, Multidisciplinaritate” - de la Iași și un spectacol ce poartă semnatura coregrafică a lui Angelin Preljocaj au fost subiectele ediției din 19 iunie a emisiunii „Lumea de aproape." De la ora 17.30, la TVR3.

 

Lumea de aproape

Tineri de cinci naţionalităţi de la Ballet Preljocaj Junior au prezentat, la Iaşi, un spectacol ce poartă semnătura celebrului coregraf francez Angelin Preljocaj. Considerat un estetician al dansului clasic şi neoclasic, pe care îl aduce în contemporaneitate, Preljocaj a semnat creaţii preluate de instituții importante precum Opera Națională din Paris, Scala din Milano, New York City Ballet sau Opera de Stat din Berlin.

Evenimentul a avut loc în cadrul Festivalului „Dans, Artă, Multidisciplinaritate”. Iniţiat de Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iaşi, proiectul îşi propune să dinamizeze mişcarea dansului contemporan şi să promoveze tânăra generaţie de dansatori şi coregrafi.

(w882) DAM Iasi 2

***

TVR Iași

Producător: Andreea Știliuc

0:00 Tableta de sănătate (R)

*Studioul teritorial Timișoara

* Teme medicale de interes și invitați interesanți. Nu ne scapă nici o informație de ultimă oră și nu ne este frică să abordăm subiecte pe probleme medicale dintre cele mai controversate!

Producător Veronica Mihoc

(Reluare)

1:00 Cantec si poveste (R)

*Best of * Studioul teritorial Timișoara

Producător Felicia Stoian

(Reluare)
 
Spectacolul „Paiaţele”, o fantezie după A.P. Cehov, propunerea TVR în serile de teatru din această săptămână | VIDEO

Teatrul Naţional de Televiziune a pregătit pentru zilele de 17 și 21 iulie spectacolul cu piesa „Paiaţele”, adaptare după A.P. Cehov. Comedia ...

Fizica pe înțelesul tuturor | VIDEO

Fizica pe înțelesul tuturor | VIDEO

publicat: marţi, 16 iulie 2024

Am urmărit o ediție "Vară pentru voi", în direct de la ora 16:00, la TVR Craiova și TVR 3. Emisiune realizată și moderată de Luiza Paraschivu.

Sezonul estival „Dăruiește Românie!

Vara aceasta, vineri de vineri, Carmen Târnoveanu îi întâmpină pe invitații emisiunii „Dăruiește Românie!" în locuri de poveste, decupate ...

 

#tvr3