loader
Foto

„Lumea de aproape": Un conac moare, altul renaște

Pe TVR3, pe 12 aprilie, de la ora 17.30, emisiunea „ Lumea de aproape" de la TVR Iaşi ne-a invitat la o ediție despre conacul Rosetti-Solescu din Soleşti-Vaslui.

 

Lumea de aproape

Imobilul în care a copilărit Prima Doamnă a României a ajuns o ruină. Conacul Rosetti-Solescu din Soleşti-Vaslui a găzduit, în 1844, nunta Elenei Rosetti cu Alexandru Cuza, viitorul domn al Principatelor Unite.

Moştenitorii l-au revendicat în 2002, dar le-a fost retrocedat mult mai târziu. Nu în stare bună, cum arăta când a fost confiscat, ci în pragul prăbuşirii. Este motivul pentru care predarea imobilului n-a avut loc încă.

Dacă la Soleşti se aşteaptă un miracol, Primăria din Paşcani restaurează Palatul Cantacuzino-Paşcanu cu fonduri europene.

Realizator: Gabriela Baiardi

9:55 Teleshopping-Publicitate

10:00 Din arhiva TVR

*Best of

* Emisiunea vă invită să vă bucurați de o serie de întâlniri memorabile cu oameni excepţionali, oameni care au lăsat ceva în urma lor, în teatru, în artă, în literatură, în muzică, în toate domeniile culturale. Astfel, fiecare ediție a emisiunii vă aduce un strop de cultură, însă acel strop fără de care viaţa fiecăruia ar fi lipsită de substanţă. Şi nu în ultimul rând, cuprinde momente memorabile din Arhiva de Aur a Televiziunii Române, aceasta cutie cu amintiri unde timpul încetează să mai curgă.

*Schimb de roluri

Producător Irninis Miricioiu

 
De sărbători, Dăruiește Românie!

De sărbători, Dăruiește Românie!

publicat: sâmbătă, 04 mai 2024

Carmen Târnoveanu v-a așteptat alături de invitați speciali, în edițiile de sărbătoare ale emisiunii ”Dăruiește Românie!”, miercuri, 1 mai, de ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

Pe „Drumul lui Leșe

Emisiunea „Drumul lui Leșe" a adus sâmbătă, 4 mai, pe TVR 3 de la ora 21.00, o nouă ediție în care Grigore Leşe a susținut un dialog de împăcare ...

 

#tvr3