loader
Foto

Marcel Pavel, invitat special al emisiunii „Din Arhiva TVR" | VIDEO

Celebrul interpret Marcel Pavel a fost invitatul lui Irninis Miricioiu în emisiunea „Din Arhiva TVR", într-un cadru deosebit: Muzeul Cotroceni. Emisiunea, care valorifică materiale de arhivă și aduce în prim-plan personalități remarcabile ale culturii românești, a fost difuzată în două părți, pe 22 și 29 iunie, la TVR3, de la ora 20.00.

 

Irninis Miricioiu
Din arhiva TVR

Marcel Pavel este unul dintre cei mai apreciați artiști din România, cunoscut pentru vocea sa impresionantă și repertoriul vast care cuprinde genuri muzicale diverse, de la muzică ușoară și pop, la operă și crossover. De-a lungul carierei sale, a lansat numeroase albume de succes și a susținut concerte memorabile atât în țară, cât și în străinătate.

Născut pe 4 decembrie 1959 în Câmpulung Muscel, Marcel Pavel a fost atras de muzică încă din copilărie, provenind dintr-o familie cu tradiție muzicală. A studiat la Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu" din București, unde și-a perfecționat tehnica vocală și a acumulat cunoștințe valoroase în domeniul muzicii clasice.

(w882) Marcel Pav

De-a lungul anilor, Marcel Pavel a câștigat numeroase premii și distincții pentru contribuția sa la muzica românească. Printre cele mai notabile realizări se numără reprezentarea României la Eurovision în 2002, unde a interpretat piesa „Tell Me Why" alături de Monica Anghel, obținând un rezultat remarcabil.

În cadrul emisiunii „Din Arhiva TVR", Marcel Pavel a împărtășit momente din cariera sa, amintiri și experiențe personale. Emisiunea a oferit telespectatorilor ocazia să descopere detalii mai puțin cunoscute despre artist și i-a bucurat cu secvențe muzicale din arhiva Televiziunii Române.

Filmarea emisiunii la Muzeul Cotroceni, un loc plin de istorie și cultură, adaugă o notă specială acestui eveniment, reprezentând cadrul perfect pentru momentul muzical pe care Marcel Pavel l-a oferit telespectatorilor cu această ocazie. Muzeul Cotroceni, situat în fostul palat regal, este un simbol al patrimoniului cultural românesc, oferind ambientul ideal pentru un dialog artistic și emoționant.

(w500) Irninis Mi

„Din Arhiva TVR" cu Irninis Miricioiu este un proiect ce își propune să readucă în atenția publicului larg materiale prețioase din Arhiva TVR, să promoveze cultura și să omagieze personalitățile care au contribuit la dezvoltarea și îmbogățirea patrimoniului cultural românesc.

***

Foto: Valentin Purza

21:00 Drumul lui Leşe

(redifuzare)

* Vor veni pe Drumul lui Leşe oameni din domenii diferite: dirijori, horitori, pictori, coriologi, etnomuzicologi, artiști, manageri, lăutari. Invitații ne vor arăta lumea lor prin aduceri aminte. Viața lor este un drum care trebuie adus in atenția telespectatorilor. Viața lor este o mișcare prin învârtire. Sunt oameni de ispravă. Telespectatorii vor avea ocazia să le vadă sufletul. Emisiunea Drumul lui Leşe înseamnă un dialog de împăcare și de bucurie.

Jurnalist senior Sandrino Gavriloaia

Realizator, moderator Grigore Leşe​

Producător Sînziana Miloşoiu

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, şi ilustrate vizual prin imagini de arhivă, fotografii vechi şi dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Moștenirea culturală a Băilor Govora

Moștenirea culturală a Băilor Govora

publicat: vineri, 27 septembrie 2024

La sfârșitul secolului al 19-lea, în contextul dorinței din epocă de a beneficia, pe teritoriul tânărului Regat al României, de stațiuni ...

Emisiunea „Spirit și Credință” este un moment de profundă introspecție și solidaritate. Sâmbătă, 28 septembrie, pe TVR3 și TVR Cluj, de la ora ...

Muzeul Apei

Muzeul Apei "Leonida Truță" din Cluj-Napoca

publicat: joi, 26 septembrie 2024

”Acest așezământ are menirea de a-ți reaminti ție, trecătorule, că de la o zi la alta apa este tot mai puțină și noi tot mai  mulți. Drept aceea, ...

 

#tvr3