loader
Foto

Galerie foto

Marile evenimente culturale ale anului 2021 se văd la TVR 3

TVR 3, singurul post naţional regio-cultural, care aduce în casele românilor specificul comunităţilor locale, a pregătit pentru toamna aceasta o grilă bogată în evenimente de anvergură, emisiuni noi și concerte, teatru, ştiri, dezbateri, documentare.

 

• Expoziţia Universală din Dubai, interviuri cu mari personalităţi prezente la Festivalul de teatru de la Sibiu şi Festivalul Internaţional „George Enescu” se văd la TVR 3

• „Art Pass”, „Opera Naţională Bucureşti 100 de ani”, „Românii şi lumea”, „Tihnă şi cuvânt”, „Acasă, la ţară”, „Transparenţe” sunt câteva dintre noile emisiuni ale grilei

TVR 3, singurul post naţional regio-cultural, care aduce în casele românilor specificul comunităţilor locale, a pregătit pentru toamna aceasta o grilă bogată în evenimente de anvergură, emisiuni noi şi concerte memorabile, alături de teatru TV, programe de ştiri, dezbateri, documentare, emisiuni în limbile minorităţilor şi reportaje realizate de echipele de la TVR Cluj, Craiova, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş şi Bucureşti.

TVR 3 rămâne prezent la cele mai importante evenimente din ţară şi, totodată, pune în lumina reflectoarelor prezenţele culturale româneşti din străinătate.

Astfel, joi, 30 septembrie, TVR 3 va transmite, în direct, de la celebra Al Wasl Plaza din Dubai, ceremonia de deschidere a Expoziţiei Mondiale, un eveniment marcat de prezenţa tenorului italian Andrea Bocelli, alături de pianistul chinez Lang Lang, artista Ellie Goulding, Andra Day, câştigătoare a unui Glob de Aur etc. Participarea României la Expo Dubai cu pavilionul „New Nature” va fi reflectată în programe speciale, până pe 31 martie 2022.

Sâmbăta, de la ora 16.00, „Documentarul” TVR Iaşi alternează cu „Eveniment TVR 3” şi cu „Interviurile” Festivalului Internaţional de teatru de la Sibiu şi ale Festivalului Internaţional „George Enescu”. Concertul „Odă bucuriei – Simfonia a IX-a” de Beethoven, interpretat de Alexandru Tomescu şi pianistul spaniol Josu de Solaun, în cadrul Turneului Stradivarius 2021, deschide seria „Evenimentelor TVR 3” în prima sâmbătă din octombrie.

(w882)

Cu „Art Pass” intrăm, la sfârşit de săptămână, de la ora 15.30, în mari galerii europene şi în muzee dedicate unor personalităţi.

„Opera Naţională Bucureşti 100 de ani” este producţia TVR 3 care onorează, duminica, de la ora 19.00, stagiunea centenară a primei scene lirice româneşti, completată de mari evenimente dedicate momentului aniversar.

„Românii şi lumea”, o altă noutate a grilei TVR 3, ne propune, sâmbăta, de la 19.30, o serie de filme documentare şi eseuri de televiziune despre modul în care românii „au jucat” pe scena lumii, de la etnogeneză la contemporaneitate.

În fiecare duminică, înainte să înceapă Teatrul TV, avem „Tihnă şi cuvânt”, un dialog care vizează răspunsuri la mari interogaţii ale momentului.

„Caravana TVR 3” va continua să ne aducă poveşti extraordinare prezentate de studiourile teritoriale, sâmbăta, ora 17.00. În plus, fiecare Studio Teritorial a pregătit emisiuni în premieră pentru noua grilă TVR 3. TVR Cluj ne recomandă „Transparenţe”, un talk-show cultural, sâmbăta, de la ora 21.00, şi ne readuce în program „Vine Clujul pe la noi”, duminica, de la ora 13.30. TVR Craiova ne invită „Acasă, la ţară”, pentru a redescoperi tradiţiile şi valorile comunităţilor rurale, dar şi la „Sport maxim”, emisiune realizată în tandem cu TVR Iaşi, în fiecare joi, ora 15.00. „Identitate Basarabia”, serialul care îi are ca protagonişti pe basarabenii ce au ajuns cap de afiş în lume, revine duminica, la ora 17.00. TVR Timişoara produce şi difuzează programe în nouă limbi ale principalelor minorităţi din spaţiul intercultural al Banatului, iar TVR Târgu Mureş vine, în weekend, cu „Arhiva vie” şi „Meseriaşii”.

„Tableta de sănătate”, realizată prin rotaţie de toate studiourile teritoriale, este programată din nou la TVR 3, într-o perioadă în care avem nevoie de cât mai multe imbolduri pentru un stil de viaţă sănătos din cauza pandemiei.

Aceste emisiuni completează programele cu care telespectatorii TVR 3 s-au obişnuit. Teatrul TV şi tronsoanele culturale rămân şi ele neschimbate.

Urmează, aşadar, o toamnă cu mari evenimente, o călătorie prin arta contemporană, interviuri cu mari artişti ai operei, muzicii clasice, teatrului şi folclorului. Şi tot cu TVR 3 aflăm informaţii la zi de la TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iaşi, TVR Timişoara TVR Târgu Mureş şi Bucureşti.

 

 

 

 

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3