loader
Foto

„Memoria locului” ne invită în cea mai veche casă din Câmpulung Muscel

Povestea Casei Ştefănescu este o poveste frumoasă despre arhitectură dar și despre oameni speciali. Detaliile inedite le-ați putut afla de la echipa TVR Craiova, duminică, 29 noiembrie, ora 7:00, la TVR 3 și pe TVR+.

 

Memoria locului

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Casa Ştefănescu este cea mai veche construcţie civilă păstrată din Câmpulung Muscel. Clădirea construită în anul 1735, de către tetrilogofătul Ştefănescu, a fost restaurată de arhitectul D.I. Berechet în anul 1928, iar astăzi adăposteşte colecţiile etnografice ale Muzeului Municipal Câmpulung. Foarte multe obiecte de artă populară expuse aici fac parte din patrimoniul cultural naţional.

De-a lungul timpului, Casei Ștefănescu i-au trecut pragul domnitori ai Țării Românești, boieri de seamă, dar și călători vestiți precum Paul de Alep. Cu toate acestea, povestea care a înflăcărat cel mai mult memoria oamenilor locului este cea a Margaretei Ștefănescu, fiica ultimului dintre proprietarii casei, o tânără care a murit chiar în ziua nunții sale.

***

Emisiunea Memoria locului poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

 

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: luni, 15 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Spectacol de referință duminică la TVR: „Chirița în provincie

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 21 aprilie, spectacolul „Chirița în provincie", de Vasile Alecsandri, pe TVR3, de la ora 20.00 ...

 

#tvr3