loader
Foto

Metropol, duminică la Remix

Duminică, 27 martie, de la Muzeul Rock Budapesta la TVRock 3 Bucureşti: METROPOL. De la ora 22.00.

 

Remix

Ediția este disponibilă online pe TVR+

26 decembrie 2015, Budapesta. Instituția numită Rock Muzeum a primit cu onoruri în Hall of Fame, cum se spune, grupul Metropol, cea mai importantă trupă orădeană din anii ’70 - ’80. A fost, firește, o reunire… cu cântec a foștilor componenți, răspândiți astăzi în toată lumea, din Canada și SUA până în Australia și din Finlanda, până în Ungaria și România. Așadar, nu întâmplător, TVR 3 vă propune duminică seara, de la ora 22.00, povestea ultimului concert în România, cel mai important de după desființarea formației.

(w882) Metropol d

În anul 2004, emisiunea „Remix” a pus în undă la TVR Cultural un prim episod al doritei integrale Metropol, după filmarea unui concert de reunire la Oradea, în 4 octombrie, a hard-rockerilor bihoreni. Se comemorase atunci un deceniu de la dispariţia bateristului solist Raduly Bela, fiind dezvelită şi o placă omagială pe clădirea în care a locuit; pe de altă parte, Jozsa Erika, realizator – prezentator al emisiunilor în limba maghiară de la TVR, lansase de curând o carte despre epoca în care funcţionase formaţia.

(w882) Metropol,

Mereu aproape de membrii grupului renăscut, deşi marea majoritate sunt stabiliţi în străinătate, realizatorii emisiunii au reuşit în primăvara anului următor să-l intervieveze pe liderul Viranyi Attila, imediat după ce îşi văzuse la CNSAS dosarul întocmit de Securitate în anii dictaturii comuniste. Din acel moment pleacă şi această ediţie, conţinând descoperiri din arhiva TVR până în momentul următorului concert aniversar, din 12 octombrie 2008, în cadrul festivalului „Toamna bihoreană”.

(w882) Metropol,

Ediţia specială Metropol 40 – Din nou împreună afişează un portofoliu crescut de documente audio şi video, mulţumită deopotrivă membrilor şi apropiaţilor grupului, care de-a lungul anilor au recuperat tot ce se putea din istoria glorioasă, dar şi complicată din timpurile comuniste. Cireaşa de pe tort ar putea-o constitui filmările de pe epava de la Costineşti, din perioada ultimei componenţe (şi a ultimului disc) a trupei.

(w235) Metropol,(w235) Metropol,

S-au folosit în premieră şi imagini dintr-un DVD inedit, lansat în 2008 de Boros Zoltan, muzicianul jazz şi realizatorul TVR care i-a descoperit pe rockerii orădeni, devenind practic producătorul lor. Pe lângă cei menţionaţi mai sus, au fost intervievaţi Orban Andras, Trifan Laszlo, Trendler Josef, Nagy Gabor, A.G. Weinberger, Traian Cosma, regretatul Sorin Sfârlea, Kovacs Peter, Szasz Ferenc, Mircea Florian, Totu Rareş, organizatorul de concerte şi scriitorul Stelian Tănase, scenograful Gheorghe Rasovszky, sunetistul Florin Lupancu, alţi colaboratori şi apropiaţi.

Realizator Doru Ionescu

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

7:00 Telematinal

(I) (simultan TVR Moldova)

Moderatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminița Popa

Transmisiune directă

8:00 Telematinal

(II) (simultan TVR Moldova)

Moderatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminița Popa

Transmisiune directă

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3