loader
Foto

Galerie foto

Miracolul Jazz de la Sibiu, sâmbătă la TVR 3

Sâmbătă, 19 martie, de la ora 22.00, la TVR 3, am intrat în culisele festivalului de Jazz de la Sibiu, într-o nouă ediţie “Remix”.

 

Remix

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Pe timpuri comuniste, primăvara muzicii românești începea în fiecare an la SIBIU JAZZ. Adică de prin 1974, după întreruperea primului festival național de jazz de la Ploiești (1969 – 1971). Adevărată oază de libertate, mai cu seamă după noua politică culturală dictată de Ceaușescu din 1971 (similar Clubului A, festivalului TimRock sau Casei Studenților din București), festivalul reunea în fiecare primăvară spuma instrumentiștilor și soliștilor genului.

(w882) Florian Lu
Florian Lungu

(w882) Aura Urzic

Această ediție documentară, realizată în primăvara anului 2012, a fost și una dintre ultimele emisiuni Remix, stopate laolaltă cu celelalte programe ale TVR Cultural. O opțiune bruscă a mai marilor zilei de atunci, care a oprit retrocedarea oricum anevoioasă a arhivelor de la primele 20 de ediţii ale festivalului de jazz sibian. Înainte de a vă divulga câteva nume din colecția de muzică bună a acestei emisiuni, o ultimă precizare: Cum se va vedea și din declarații, festivalul a fost ajutat din plin de prietenii săi din RadioTeleviziunea Română.

(w882) Basorelief

Emisiunea are o valoare documentară deosebită, prin prezența vorbitorilor și a actanților filmați pe scenele Sibiului: Johnny Răducanu, Marius Popp, Aura Urziceanu, Nicolae Nae Ionescu (iniţiator – organizator), Florian Lungu, Dumitru Moroşanu, Zoltan Boroş, Emilian Tantana, Virgil Mihaiu, Harry Tavitian, Eugen Gondi, Ion Baciu jr, Paul Weiner, George Puba Hromadka, Valentin Farcaş, Poldi Reisenauer, Johnny Bota, Alex Vasiliu, Octavian Greavu, Costin Petrescu, Fred Nuss (senzaționalul fotograf al Sibiului) şi încă mulţi alţii. Fapt este că festivalul a continuat – deloc ușor, ca și vremurile – până în prezent, în toamna trecută fiind organizată ediția aniversară a 45 de ani de existență, dublată de concursul internațional ajuns la a XV-a ediție consecutivă.

(w882) Festivalul

Realizator Doru Ionescu

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

11:00 Toţi împreună

* Studioul teritorial Timişoara/Craiova

*Magazin interetnic în limbile minorităţilor *Alte minorităţi

Emisiunea TOTI IMPREUNA aduce către telespectatori aspecte din viaţa culturală şi socială a MINORITATILOR din Banat şi prezintă cele mai importante evenimente din activitatea comunităţii.

Producător Miodrag Obradov

12:50 Teleshopping-Publicitate

 
Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

 

#tvr3