loader
Foto

Mircea Toma şi dr. Vasi Rădulescu - luni, la CULT@rt

În 26 noiembrie, de la 22.00, la TVR 3 - o ediţie în care puteţi urmări subiecte culturale din întreaga ţară dar şi discuţia lui Marius Constantinescu cu cei doi invitaţi - despre televiziunile din România şi despre rolul real al medicului

 

MARIUS CONSTANTINESCU
Cult@rt

Luni, 26 noiembrie, la CULT@rt, în rubrica “Romania 100” dedicată Centenarului României vine Mircea Toma, preşedintele Agentiei de Monitorizare a Presei ActiveWatch pentru a ne face o prezentare asupra modului în care arată astăzi piaţa televiziunilor din România.

(oar_w460)

Cel de-al doilea invitat al lui Marius Constantinescu este

(oar_w460)

dr. Vasi Rădulescu – medicul empatic, conştient că rolul său este de a vindeca dar şi de a alina – care revine pe piaţa ăublicistică cu un nou volum: Culorile uitării.

Anca Ţoghe de la TVR Craiova ne aduce luni un interviu fascinant cu Gabriel Kelemen, coordonatorul Secţiei de Istorie şi Teoria Artei a Facultăţii de Arte şi Design de la Universitatea de Vest din Timişoara.

De la TVR Cluj, Raluca Ghiţă ne introduce în culisele unui eveniment care a reunit pe cei mai buni dansatori ai şcolilor de balet din România, Austria, Italia, Danemarca, Republica Moldova şi Slovacia: Festivalul European al Şcolilor de Balet Grand AssemblE.

Tot de la TVR Cluj, Vasile Hotea-Fernezan a stat de vorbă cu Alexandra Mureşan, Ioana Olahuţ şi Elena Ilas - trei artiste din Cluj Napoca despre cum au reuşit ele să creeze IA ALTFEL – într-un proiect din cadrul programului Măiastra.

Andreea Stiliuc, de la TVR Iaşi ne aduce informaţii de la cea de-a zecea ediţie a Festivalului de Teatru Contemporan DRAMA, organizat de Teatrul Tomcsa Sandor din Odorheiu Secuiesc, unde a fost prezentat spectacolul “Proştii sub clar de lună”. Piesa melodramatică în straie de parodie a fost montată de Anca Bradu la Teatrul Municipal Matei Vişniec din Suceava.

 

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraş... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3