loader
Foto

Galerie foto

MONDIAL, o romanţă cu ecou... şi bibelou, sâmbătă la „Remix”

Sâmbătă, 5 decembrie, de la ora 22.00, la TVR 3 ne-am delectat cu unul dintre cele mai populare grupuri pop-rock din anii ’60 - ’70, MONDIAL.

 

Remix

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Ediţie specială a emisiunii Remix, cu unul dintre cele mai populare grupuri pop-rock din anii ’60 - ’70, în care au fost strânse câteva filmări descoperite de-a lungul unui deceniu de căutări în arhiva TVR. În nici un caz toate apariţiile pe micul ecran, pentru că atunci când trupa era în formă maximă, era să provoace o revoluţie la Chişinău, iar pe de altă parte celebritatea excesivă în România anilor ’70 nu a făcut bine decât comuniştilor.

(w500) Mondial, a

Intervievaţii (membri ai trupei de-a lungul deceniilor) Filip Merca (lider fondator), Romeo Vanica (compozitor al celor mai multe şlagăre, plecat dintre noi de câţiva ani), Vlad Gabrielescu, Doru Tufiş, Mişu Cernea, Mircea Drăgan, Mihai Constantinescu, Harry Coradini, Barbu Idu, Sorin Tudoran (şi el dispărut) şi Laurenţiu Toma (director cultural al Clubului 303 unde s-a născut practic formaţia, în 1966) punctează istoria şi atmosfera timpului.

(w500) Mondial, a

(w500) Mondial la

Sunt reunite opt melodii filmate în acei ani de TVR, secvenţe inedite ale lui Mirel Leventer (Cineclubul A) de la Festivalul CLUB A ’71, fragmente dintr-un concert din 1975 (Sala Sporturilor din Bucureşti, cu un repertoriu rock progresiv mai puţin cunoscut al trupei!), alte fotografii şi imagini în mişcare de la Casa de Cultură a Studenţilor realizate de Emilian Urse (Cine Stud Film), imagini de la patru dintre reunirile de după 1998.

Sunt evocaţi membrii MONDIAL mai puţin cunoscuţi sau dispăruţi între timp (Florin Dumitru, Nicolae Enache, Cornel Liuba, Iuliu Merca), dar în primul rând charismaticul solist, vocea inegalabilă Gabriel Drăgan căruia i-au fost dedicate festivalurile – concurs şi reunirile din 1998 şi 2002. Redactorul i-a văzut pe MONDIAL, din nou tineri (dar liniştiţi), în ianuarie 2015, într-un show privat la o aniversare a bateristului Mişu Cernea... mai doreşte cineva?

(w500) Mondial re

Realizator Doru Ionescu

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

10:00 Telescoala in limba maghiara

*Studioul teritorial Tg.Mureş

* Limba si literatura romana, cl. VII-Szőcs Imre-(25’)

*Biologie, cl. XII-József Éva-(25’)

Producător Fekete Hajnal

Transmisiune in regim de direct

10:55 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

 

#tvr3